Bakanlıktan depremzede çocuklara ilişkin açıklama

Bakanlıktan depremzede çocuklara ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı çocuk hizmetlerinden Maraş depremlerinden etkilenen depremzede çocuklara ilişkin yeni bir açıklama geldi. Koruma altına alınan bin 912 çocuktan bin 874'ünün teslim edildiği öğrenilirken, çocuklardan 16'sının hastane sürecinde vefat etti kaydedildi.

6 Şubat 2023'te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler sonrasında depremzede çocukların durumları merak konusuydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri'den depremzede çocuklarla ilgili bir açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından koruma altına alınan çocukların durumunu paylaştı. Kara, koruma altına alınan 1912 çocuktan 1874'ünün, aradan geçen 1 yılda ailelerine teslim edildiğini söyledi.

Kara, çocuklardan 16'sının hastane sürecinde vefat ettiğini, 6'sının koruyucu aileye verildiğini, 15'inin bakanlık kuruluşlarında bakım ve korumaya alındığını, birinin ise tedavisinin hâlâ devam ettiğini belirtti.

8466478.jpgAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara

'ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE ÇOCUK TESLİM EDİLMEDİ'

Kara, depremde yakınlarını kaybetmiş, ailelerine ulaşılamayan ya da kimliksiz olarak nitelendirilen çocuklarla ilgili olarak da diğer bakanlıklarla ve kuruluşlarla birlikte hızlı bir çalışma grubu oluşturduklarını kaydederek şunları söyledi:

8466475.jpg

Bu çalışma grubu üzerinden bu çocuklarla ilgili kimliklendirme çalışmalarını yapmak üzere çalışmaya başladık. Bu bağlamda bakanlığımızla irtibatlandırılan 1912 çocuğumuz oldu. Bu 1912 çocuktan 1874'ünü ailelerine kimliklendirme çalışmaları yaptıktan sonra geri gönderdik. Bu manada asla 3'üncü kişilere çocuk teslimi gerçekleştirmedik. Muhakkak bilimsel kanıtlarla hareket edip, bilimsel eşleşmelerle bu çocukları aileleriyle birleştirdik.

8466477.jpg

Bu 1912 çocuktan 16 çocuğumuz ne yazık ki hastane sürecinde vefat ettiler. 6 çocuğumuz koruyucu aile yanında ya da evlatlık olarak aile odaklı hizmetlerimizden faydalandırıldılar. 1 çocuğumuzun da yine hastanede hala tedavisi devam ediyor. 15 çocuğumuz ise bakanlığımız kuruluşlarında bakım ve koruma altında.

4 BİN ÇOCUK İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Kara ayrıca travma sonrası stres bozukluğu yaşayan 4 bin çocuk için özel çalışma yaptıklarını da anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN