Şehirden kaçan soluğu burada alıyor! Doğayla iç içe şehre yakın 10 doğal güzellik! 1,5 saat mesafede…

Şehirden kaçan soluğu burada alıyor! Doğayla iç içe şehre yakın 10 doğal güzellik! 1,5 saat mesafede…

Şehrin kalabalığından ve koşuşturmacasından sıkılanlar soluğu burada alıyor. Stresli bir hayattan uzaklaşmak için şehir merkezine yakın 10 farklı doğal güzellik herkese hayran bırakıyor. Doğa ile iç içe huzurun tadına varabileceğiniz bu lokasyonlar sizin vazgeçilmez adresiniz olacak. İşte şehir merkezine yakın 10 farklı doğa harikası…

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da kaos her gün kendini gösterirken huzur bulmak isteyenler de buraları tercih ediyor. Şehirden fazla uzaklaşmadan huzur bulabileceğiniz bu mekanlara 1,5 saatte kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İster tek başınıza ister ailenizle birlikte gidebileceğiniz bu yerler size huzur getiriyor. İşte şehir merkezine yakın 10 farklı doğa harikası…

sile.jpg

1.Şile

Plajları ve ormanlık alanları ile bilinen Şile İstanbul'a yaklaşık 1,5 ile 2 saat mesafede bulunuyor. Deniz kenarında yürüyüş yapabileceğiniz gibi şnorkel ile dalış yapma doğa yürüyüşleri ve kamp gibi fırsatları da değerlendirebilirsiniz.

agva-2.jpg

2.Ağva

İstanbul Şehir merkezine 1,5 ile 2 saat mesafede yer alan Ağva, yeşillikler içerisindeki nehirleri ve doğal plajları ile adeta huzur dolu bir ortam sağlıyor. Nehir kenarında kano ve deniz bisikleti ile gezinti yapabileceğiniz gibi doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak gibi fırsatları da değerlendirebilirsiniz.

polonezkoy-1.jpg

3.Polonezköy

İstanbul’u Polonezköy olmadan düşünmek neredeyse imkansız. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihi olan Polonezköy at binme, bisiklet sürme, doğa yürüyüşleri ve piknik gibi aktiviteleri ile de oldukça eğlenceli bir ortam sağlıyor.

kilyos.jpg

4. Kilyos

İstanbul'un en romantik noktalarından biri olan Kilyos plajları ve deniz sporları ile oldukça popülerdir. Yüzme, sörf, kumsalda güneşlenme gibi aktiviteler yapabileceğiniz gibi deniz kenarında romantik bir yürüyüş yapmak da keyfinizi yerine getirecek.

beykoz-korusu.jpg

5. Beykoz Korusu

Anadolu Yakası'nda gezebileceğiniz muhteşem bir yer olan Beykoz Korusu şehrin içerisine huzurlu ve sessiz sakin bir ortam sunuyor. Doğa yürüyüşleri, piknik, kuş gözlemi yapabileceğiniz gibi manzaranın tadını çıkartmakta size muhteşem bir ortam sunacak.

belgrad-ormani.jpg

6. Belgrad Ormanı

Adını duymayan yoktur! Geniş yeşil alanları ve doğal güzellikleri ile sakinliğin adı olan Belgrad Ormanında piknik yapabileceğiniz gibi kamp kurabilir bilgi doğa yürüyüşü yapabilir ve bisiklet sürebilirsiniz.

sapanca-1.jpg

7.Sapanca

Sessiz sakin ve doğa ile iç içe bir aktivite yapabileceğiniz bu yer size muhteşem bir fırsat sunuyor. Sapanca'da konaklamanın tadını çıkarabilir bölgeyi ziyaret ederek farklı aktivitelerle eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

riva.jpg

8.Riva

İstanbul'a yaklaşık 1 saat mesafede bulunan Riva, doğal plajları ve sakin atmosferiyle şehirden kaçmak için en ideal yerlerden biri. Burada denize girebilir, kumsalda dinlenebilir, doğa yürüyüşleri yapabilir ve kamp kurabilirsiniz.

catalca.jpg

9. Çatalca

İstanbul'a oldukça yakın bir konumda bulunan Çatalca tarım alanları ve doğal güzellikleri ile ünlü bir mekan olarak biliniyor. Burada tarihi köprüleri ziyaret edebilir tarım tarım alanlarında gezinti yapabilirsiniz.

darlik-baraji.jpg​​​​​​​

10. Darlık Barajı

Kamp Tutkunları ile birlikte su sporu yapmak isteyenler de soluğu Darlık Barajında alıyor. Burada kano, kayık veya pedal bot kiralayarak gölde gezinti yapabilir, piknik yapabilir ve doğa ile iç içe olabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN