Emekli maaşıyla geçinemeyen Satılmış şimdi paraya para demiyor! Hobi olarak başladığı o iş ekmek teknesi oldu

Emekli maaşıyla geçinemeyen Satılmış şimdi paraya para demiyor! Hobi olarak başladığı o iş ekmek teknesi oldu

Emekli maaşıyla geçinemeyen Satılmış şimdilerde paraya para demiyor! Hobi olarak başladığı işi gelir kapısı haline getirdi! O iş artık onun ekmek teknesi...

Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde, 27 yıl önce maden işçiliğinden emekli olan Satılmış Baduroğlu, kurduğu çilek ve karpuz bahçeleriyle büyük bir başarıya imza atıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Baduroğlu, tarıma olan ilgisini profesyonel bir düzeye taşıyarak organik ürünler yetiştirmeye başladı.

ORGANİK ÇİLEK ÜRETİMİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

cilek-2.webp

Kendi imkanlarıyla kurduğu serada organik çilek yetiştiren Satılmış Baduroğlu, ürünlerini 80 ila 100 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuyor. Bu yıl bir ton çilek hasadı yapmayı hedefleyen Baduroğlu, elde ettiği başarı ile dikkat çekiyor.

11 DÖNÜMLÜK ARAZİDE YOĞUN TALEP

cilek.webp

11 dönümlük arazisinde tarım faaliyetlerine devam eden Baduroğlu, hobiden profesyonelliğe uzanan yolculuğunda hem çilek hem de karpuz ve fındık yetiştiriyor. Siparişlere yetişemeyen Baduroğlu, organik ürünleriyle büyük beğeni topluyor.

70 yaşındaki emekli madenci, ürünlerine büyük bir özen ve sevgiyle bakım yaptığını belirtti. "Hem üretiyor hem de tohum fide yapıyoruz. Bir tonun üzerinde hasat elde edeceğiz. En büyük desteğimiz yine kendimiz" diyen Baduroğlu, tamamen organik üretim yaptığını vurguladı. Ürünlerinde hormon kullanmadığını, toprak ve hayvan gübresi ile yetiştirme yaptığını söyleyen Baduroğlu, bu alanda öncü olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN