Balkanlar'dan yönünü Türkiye'ye çevirdi! Tarih vererek kar yağışını duyurdu: İstanbul, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ

Balkanlar'dan yönünü Türkiye'ye çevirdi! Tarih vererek kar yağışını duyurdu: İstanbul, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ

Türkiye'de beklenen kar yağışları, gelen bilgiler ile kuvvetlenmeye devam ediyor. El Nino etkisiyle kurak ve sıcak bir yaz geçirirken, kış mevsimi ile birlikte Süper El Nino etkisini gösterecek. Meteoroloji uzmanı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile kar müjdesi duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de beklenen kış senaryolarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Milyonlarca insan tarafından merakla beklenen kar yağışları için o bölge işaret edildi. Balkanlardan gelerek Türkiye'de etkisini gösterecek kar yağışı ihtimali büyüyor.

SON YILLARIN EN YAĞIŞLI KIŞI

Yaz mevsiminin sıcaklık etkisini hala üzerinde bulunduran Türkiye için müjdeli haberler peş peşe geliyor. Ekim ayı öncesinde çok az yağış alan ülkemizde kuraklık tehlikesi bulunurken, meteoroloji uzmanı tarih vererek açıkladı.

Ekim ayına giriş yaparken ülke genelinde yaşanan yağışın yetersiz olması üzerine, yeni bir müjde geldi. Yaz sıcaklığından çıkan Türkiye'nin serinlemesi adına kar yağışı paylaşıldı. O tarihten itibaren yağışlara hazırlıklı olun.

kar-yagisi.jpg

BALKANLARDAN TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPACAK

Türkiye'de etkisini gösteren El Nino'nun yanı sıra, kış ayları işaret edilerek Süper El Nino uyarısı geldi. Kış etkisini tam göstermesiyle birlikte havalar buz kesecek. Son yılların en yağışlı kış aylarının geleceği konusunda, meteoroloji uzmanından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Balkanları işaret eden uzman isim, kar yağışının Türkiye'ye doğru yola çıktığını paylaştı. Avrupa modeline göre yorumlayan, Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, beklenen kar yağışı ihtimalinin artış gösterdiğini duyurdu. Beklentilerin daha da artacağını işaret ederek, "Özellikle Ocak ayında Balkanlar ve Türkiye bol kar yağışlı geçebilir..." sözlerine yer verdi.

KAR YAĞIŞLARININ ETKİLİ OLACAĞI İLLER

Kar yağışlarının Balkanlardan geleceği tahmin edilen kar yağışı için, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, İzmit, Yalova, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir illeri dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN