Bankada hesabı olan hemen parasını çeksin! Tüm paranız TMSF'ye devredilecek

Bankada hesabı olan hemen parasını çeksin! Tüm paranız TMSF'ye devredilecek

Bankada birikmiş parası olanlar dikkat! Son dakika olarak duyurdular. 10 yıldır banka hesaplarında herhangi bir hareket bulunmayan vatandaşların hesapta unutulmuş paraları TMSF'ye devredilecek. Başvuru yapmayanların parası çöpe gidecek. Peki son başvuru tarihi ne zaman? İşte son başvuru tarihi ve detaylar haberimizde...

Günlük hayatta tempolu iş yoğunluğu yüzünden bazen banka hesaplarında birikmiş paralarımızı unutabiliyoruz. Bu paralar aklımıza gelene kadar banka hesaplarında kalıyor ancak bu tarz durumlarda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Gelen son dakika duyurusu milyonlarca banka hesabı kullanan kişileri ilgilendiriyor. Bankada hesabı olan hemen parasını çeksin. Yapılan açıklamaya göre, 62. maddesine göre, 10 yıldır banka hesaplarında herhangi bir hareket bulunmayan vatandaşların unutulmuş mevduatları zaman aşımına uğrayarak TMSF'ye devredilecek. Son başvuru tarihi açıklandı! İşte detaylar haberimizde...

gfgfg-4.jpg

BANKADA PARASI OLANLAR DİKKAT!

Uzun zamandır hesaplarına atılan parayı unutan kişilere kötü haber geldi. Gelen son dakika haberine göre, bu paraların zaman aşımına uğradığı belirtildi. Hesaplarında herhangi bir hareketlilik bulunmayan hesaplar Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) devrediliyor. Ziraat Bankası, hesaplarında paralarını unutan ya da yıllarca hiç kullanmayan müşterileri için bir liste yayımladı ve tarih verdi.

TÜM PARANIZA EL KOYACAKLAR: SON BAŞVURU TARİHİ...

Yapılan duyuruya göre, 15 Eylül 2023'e kadar başvuruların yapılmaması halinde listedeki kişilere ait hesaplarda yer alan bütün paralar sıfırlanacak. Tutarların TMSF'ye devredilmesi halinde, hak sahibi parasını istese de geri alamayacak.

hghghg-2023-07-19t142115-164.jpg

YAPILAN DUYURUNUN AYRINTILARI

Ziraat Bankası'nın zaman aşımı hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir."

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN