Başak Demirtaş İstanbul'dan aday olmayacak

Başak Demirtaş İstanbul'dan aday olmayacak

İstanbul seçiminde kilit noktada olan DEM Parti'nin Başak Demirtaş'ı aday göstereceği iddiaları, Parti Merkezi tarafından yalanlandı.

Adayların büyük çoğunluğunun da açıklanmasıyla birlikte gittikçe daha fazla seçim atmosferine girilirken geriye 'tartışmalı bölgeler' kaldı. Bunların başında da Ankara, İstanbul, İzmir geliyor.

Seçimlerde özellikle de İstanbul'da kilit pozisyonda olan olan DEM Parti'nin İBB Başkanı adayı olarak Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday göstereceği öne sürülüyordu.

'ADI DİYARBAKIR İÇİN GEÇTİ'

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, parti yetkilileri Demirtaş'ın aday olmayacağını net bir dille açıkladı. Demirtaş'ın Diyarbakır için isminin geçtiği ancak kendisinin belediye başkanlığı için bir başvurusunun olmadığı vurgulandı. Diyarbakır'daki adayın ise önseçim ile adaylık başvurusu yapanlar arasından seçileceği belirtildi.

Büyükşehirlerde aday belirleme süreci için Kent Konseyleri'nin kurulduğunu aktaran parti yetkilisi, "Kazan-kazan mantığında olduğumuzu açıklamıştık. Kendimiz kazanmadan kimseye kazandırmayacağız. Elbette muhalefet ile temaslarımız var. Ancak henüz netleşen bir durum yok. İktidar ile görüştüğümüz iddiaları ise tamamen yalan. Onlardan da bize bir görüşme talebi gelmedi" ifadelerini kullandı. Parti yetkilisi sadece İstanbul değil, Mersin, Ankara gibi önemli şehirler içinde muhalefetle temaslarının sürdüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN