Başörtüsü teklifinin görüşüleceği tarih belli oldu

Başörtüsü teklifinin görüşüleceği tarih belli oldu

AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunmuş olduğu başörtüsü düzenlemesi ile ilgili anayasa değişikliği teklifi, perşembe günü Anayasa Komisyonu'nda ele alınacak.

Başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi; geçtiğimiz ay AK Parti, MHP ve BBP'den 336 milletvekilinin imzası ile birlikte TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Anayasa Komisyonu, teklifi görüşmek üzere 19 Ocak Perşembe günü toplanacak.

Komisyon, Anayasa'nın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24'üncü maddesi ile ailenin korunmasını düzenleyen 41'inci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini ele alacak.

ERDOĞAN: REFORM SÜRECİMİZİN ADETA TACI OLACAKTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün İstanbul’da Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda konuştu.

Başörtüsü sebebi ile anayasa değişikliği teklifi hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Başörtüsünde anayasal değişikliği teklifi yasalaşınca reform sürecimizin adeta tacı olacaktır, kimse eski yaraları deşmeye cesaret edemeyecek.

Anayasa teklifiyle ilgili ziyaretleri kabul etmediler, bunlar bu kadar dürüst. İpe un serilmesini ne milletim ne kadınlarımız affeder.

Kadınlarımız aile yapımız ve geleceğimiz adına hayati önemdeki anayasal değişikliğe hiçbir milletvekilimizin hayır demeyeceğine inanıyorum. Son günlerde yaşanan kimi tartışmalar daha düne kadar sosyal medyada ahkam kesenler yan çizdiğini gösteriyor. Başörtüsü ve aile konusunda kaçak güreşmenin hiçbir bahanesi olamaz. Beklentimiz gerçekleşmezse bu durumda egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiyor muyuz? O zaman millete gideceğiz. Biz tüm kadınlarımızın haklarını korumakta kararlıyız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN