'Mutabık kaldık' diyerek duyurdu: Başörtüsü teklifi önümüzdeki hafta Meclis'te

'Mutabık kaldık' diyerek duyurdu: Başörtüsü teklifi önümüzdeki hafta Meclis'te

Anayasa değişikliği teklifi için AK Parti, MHP grubuyla bir görüşme gerçekleştirdi. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, başörtüsü teklifi için, "Anayasa değişikliği teklifini önümüzdeki hafta komisyon gündemine alma konusunda mutabık kaldık" şeklinde konuşarak, Anayasa değişikliğinin ne zaman Meclis'e gireceğini açıkladı.

AK Parti, başörtüsü düzenlemesi için MHP heyetini ziyaret etti.

Gerçekleşen görüşmenin ardından AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, "Anayasa değişikliği teklifini önümüzdeki hafta komisyon gündemine alma konusunda mutabık kaldık. Bu değişikliği 85 milyon destekliyor. 400'ün üzerinde oyla Meclis'ten geçmesini bekleriz. 360 ve 400 arasında oy alırsa Cumhurbaşkanı'nın referanduma götürmesinden başka bir şey kalmaz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "3'üncü randevu talebi olur mu" sorusuna da, "Genel Kurul'da ve komisyonda uzlaşıya açığız" yanıtını verdi.

İYİ PARTİ VE CHP REDDETMİŞTİ

Başörtüsü anayasa teklifi için AK Parti'nin İYİ Parti ve CHP'den randevu talebi reddedilmişti.

Yılmaz, muhalefetin anayasal teklif için görüşme talebinin reddedilmesiyle ilgili de şunları söyledi:

"Kim ne yaptı, niye yaptı? En güzel kararı millet verir. Söz de karar da milletin diyoruz ya milletin verdiği kararın bugüne kadar şaştığı görülmemiştir. Genel Kurul'da uzlaşmaya açığız, komisyonlarda uzlaşma açığız. Yeter ki soru ortadan kalksın. Bizim amacımız üzüm yemek. Biz başkaları gibi amacımızın dışında bir siyasi amacımız yok. Milletimizin gündemine getirilen suni gündemin ortadan kaldırılmasıdır. Hem kuvvetler ayrılığı diyeceksiniz hem anayasada açık vardır hiç kimse hakimlere telkin de dahi bulunamaz diyeceksiniz. Ama ondan sonra da bir mahkemeye gideceksiniz diyeceksiniz hakime. Bu milleti memnun eder mi? Bir milletvekili yasaları çıkartır ve yasaları çıkartınca da bu yasalara kendisi uyması lazım. Çıkarttığınız yasalara uymazsanız hukukun üstünlüğü denir mi, hukuk devleti denir mi? Bu yapıldı. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN