Şentop, başörtüsü teklifine ilişkin konuştu: Komisyondan geçer diye düşünüyorum

Şentop, başörtüsü teklifine ilişkin konuştu: Komisyondan geçer diye düşünüyorum

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, günlerdir gündemden düşmeyen başörtüsü teklifine ilişkin, ''Gerçekten bir çözüm istemiyorsa bu çözüm anayasal düzenlemesiyle düşünülmelidir. Anayasa ile daha güçlü bir hukuki teminat olur. Herkes ilkesel olarak bu sorun çözülmelidir diyor. Bu açıdan bakıldığında komisyondan geçer diye düşünüyorum.'' açıklamasında bulundu.

CHP'nin, başörtüsüne yönelik yasa teklifine karşı teklif sunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısında bulunmuştu.

Daha önce CHP'nin başörtüsü teklifine ilişkin, "Kanunla yapılacak bir düzenleme çok tehlikeli, bizi tuzağa düşürebilir." açıklamasında bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yine anayasayı işaret etti.

Şentop, günlerdir siyasetin en önemli başlıklarından biri olan başörtüsü teklifine ilişkin, ''Gerçekten bir çözüm istemiyorsa bu çözüm anayasal düzenlemesiyle düşünülmelidir. Anayasa ile daha güçlü bir hukuki teminat olur. Herkes ilkesel olarak bu sorun çözülmelidir diyor. Bu açıdan bakıldığında komisyondan geçer diye düşünüyorum.'' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN