Bayram sıcağı sona eriyor! İl il tarih verildi: Havalar buz gibi soğuyacak!

Bayram sıcağı sona eriyor! İl il tarih verildi: Havalar buz gibi soğuyacak!

Sıcak havalara kısa bir ara verilecek! Uzmanlar, tarih vererek ani hava değişimlerine dikkat çekti. Özellikle bayram sonrası etkili olması beklenen soğuk hava dalgası ve sağanak yağışlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanan hava durumu tahminlerine göre birçok ilimizde etkisini gösterecek. Ayrıntılar haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son tahminlerini duyurdu ve hava durumuyla ilgili bilgiler vatandaşların gündemine yerleşti. Şubat ayına göre yüksek sıcaklık değerleri görülse de bazı bölgelerde yağışlar ve soğuk hava dalgası etkili oluyor. Bu nedenle milyonlarca vatandaş, hafta içi ve hafta sonu MGM tarafından yapılan son dakika uyarılarını takip ediyor.

EL NİNO ETKİSİ NEDİR?hava durumu


Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, El Nino'nun Türkiye'ye geleceği konusunda uyarıda bulundu. Ökten, "Amerika meteoroloji sitesi Accuweather, Mayıs ayında Türkiye'nin sıcak bir dönem geçireceğini öngörüyor. Ancak bu sene El Nino etkisi görülecek, bu nedenle yaz aylarında ani ve şiddetli hava olayları yaşanabilir. Tedbirli olunmalı" dedi. Uzmanın tarih vererek yaptığı uyarı, vatandaşlar arasında dikkatle takip ediliyor.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

el nino

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel tahminlerine göre (MGM), Türkiye'nin genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz (Düzce ve Zonguldak dışında), Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kırklareli ve Edirne çevrelerinde yerel olarak sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik öngörülmezken, rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava durumu tahminlerini yakından takip ederek hava koşullarına uygun tedbirler almayı ihmal etmemeleri önemlidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN