Beyine etkisi inanılmaz... O üründe hasat heyecanı başladı, tek bir ağacı bile resmen para döküyor

Beyine etkisi inanılmaz... O üründe hasat heyecanı başladı, tek bir ağacı bile resmen para döküyor

Beyin üzerindeki etkisine kimse inanamıyor. Tek bir ağaçtan bile tonla para kaldırıyorlar. Hasat heyecanı devam ederken hem faydası hem de kazancı dilden dile dolanıyor. İşte tüm detaylar…

Sağlık açısından son derece faydalı olan ceviz içerisinde bulundurduğu Omega-3 yağ asitleri, protein, lif, E vitamini ve antioksidanlar ile vücuda koruma kalkanı oluşturuyor. Hem beyin hem de kalp sağlığı için faydası dilden dile dolanan ceviz Canan Karatay'ında radarına takılıyor. Günde 3-4 tane tüketilmesini tavsiye eden Karatay, kansere karşı koruyucu etkisi bulunan cevizin kilo kontrolü sağladığını da belirtiyor. Türkiye'nin dört bir yanında yetiştirilen ceviz ağaçlarından toplanan ürünler ise yüklü miktarda kazanç sağlıyor. İşte tüm detaylar…

CEVİZ HASADI BAŞLADI

Elazığ’da yaygın olarak tüketilen ceviz hasadı başladı. İlk hasat döneminde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Ömer Toraman, hasat sürecinde geçen yıla göre artış olduğunu ifade etti. Sevindirici bir durum diyerek açıklamalarına devam eden Toraman, "İlimiz genelinde bütün tarım ürünlerinde bir bolluk ve bereket var, o yüzden mutluyuz. Elazığ'da ceviz ekiliş alanları sürekli artıyor. Özellikle son 5-10 yılda ciddi manada ağaç sayılarımız artmış, inşallah bu artarak devam edecek. Buna bağlı olarak tabi üretim de artıyor, dolayısıyla ilimizin ekonomisine çiftçimize katkı olarak geri dönüyor. Badem ve ceviz gibi Türkiye'nin tüketimini karşılayamadığı ürünleri daha fazla üretmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

ceviz-hasat.jpg

30 YILDIR DEVAM EDİYOR

Cevizleriyle ünlü olan Elazığ’da düzenlenen etkinlikte açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, son 30 yılda üretimin yaygın olarak yapıldığını belirtti. 2018 yılında 11 bin 500 dekar alanda 2 bin ton üretim yapılan ceviz ağaçları 2022 yılında 19 bin dekar alanda 2 bin 300 ton olarak üretim yapıldı.

ceviz.jpg

2023 yılında ortalama 2 bin 800 ton rekolte beklendiğini dile getiren Kılıç, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25-30'luk bir artış olduğunu aktardı. 2 yıldır ceviz ekiliş alanlarındaki artışı işaret eden Kılıç, "2021 yılında yaklaşık 115 bin olan ceviz ağaç sayımız, 2022 yılında 125 bine çıktı. Yeni ekilen ağaçlar 3 yıl sonra ürünlerini verecek. Önümüzdeki yıllarda ceviz üretimimiz daha da artacaktır.” dedi. Ceviz rekoltesindeki artışın Elazığ’a kattığı önemi belirten Kılıç, 2023 yılında üretim değerinin 222 milyon 500 bin TL olmasını beklediklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN