Biden'dan Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin yeni açıklama

Biden'dan Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin yeni açıklama

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile göreve gelmesinin ardından ilk yüz yüze görüşmesini NATO zirvesi'nde gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin Biden'dan yeni açıklama geldi. Biden, "Uzun görüşmelerimiz oldu, iyi şeyler hissediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile göreve gelmesinin ardından ilk yüz yüze görüşmesini pazartesi günü Brüksel'de gerçekleşen NATO zirvesi kapsamında gerçekleştirdi.

90 dakika süren görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, toplantının 'samimi ve yapıcı geçtiğini' aktarmıştı. "Görüş ayrılığı yaşadığımız meseleleri ve işbirliği imkanlarını yapıcı bir yaklaşımla ele aldık" diyen Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde işbirliğimizi artıracağız, çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını, tam tersi işbirliği alanlarının daha zengin bir görünüm sergilediğini düşünüyoruz" sözlerini kaydetmişti.

20210615-2-48760200-66086663.jpg20210615-2-48760200-66086663.jpg
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden (sağda)

BIDEN'DAN YENİ AÇIKLAMA

AB-ABD Zirvesi için Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) Konseyi'nde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya Biden'dan ise görüşmeye ilişkin yeni açıklama geldi geldi.

'İYİ ŞEYLER HİSSEDİYORUM'

Toplantıya girişte bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dünkü görüşmenizde Türkiye'nin Afganistan'daki varlığı hakkında mutabakata vardınız mı? Bu konuyu görüştünüz mü?" sorusunu yanıtlayan Biden, "Uzun görüşmelerimiz oldu. Toplantımız hakkında iyi şeyler hissediyorum" karşılığını verdi.

Biden, diğer soruları yanıtlamadan Von der Leyen ve Michel ile görüşmeye geçti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Görüşme sonrası Erdoğan, Afganistan ile ilgili olarak, "Afganistan konusundaki düşüncelerimizi net olarak Biden'a ifade ettik. Türkiye olarak eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle belirli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik mali konularda ABD'nin vereceği destek önem arz ediyor. Taliban gerçeğini kenara koymak mümkün değil. Bir diğer konu yine Afganistan'da biz Pakistan'ı da Macaristan'ı da yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik. Şu an itibariyle bir mutabakat söz konusu. Bir sıkıntı söz konusu değil" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN