Binalar bir bir yıkılıyor! Bu yöntem İstanbul'da uygulanacak binalar yıkılmayacak: 25 yıl sonra...

Binalar bir bir yıkılıyor! Bu yöntem İstanbul'da uygulanacak binalar yıkılmayacak: 25 yıl sonra...

Hatay'a giderek afet bölgesindeki çalışmaları bizzat yöneten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KARAR yazarlarına İstanbul'da depreme yönelik alacakları önlemlere yönelik önemli bilgiler verdi. Antakya'da depreme dayanıp ayakta kalan binaları tek tek inceleyen İmamoğlu, bu yöntemin İstanbul içinde kullanacaklarını söyledi. İstanbul'da uygulanan bu yöntem ile binalar yıkılmayacak. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası bölgeye giderek yapılan çalışmaları bizzat yöneten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için çok önemli adımlar atıldığını duyurdu. İstanbul'u depreme yönelik hazırlamaya başladıklarını aktaran İmamoğlu, Antakya'da depremlerde ayakta kalan binaları inceledi. Karbon elyaf yöntemiyle güçlendirilen binaların depremlere karşı dayanıklı olması herkesi şaşırttı. Bu yöntem artık İstanbul'da da kullanılacak.

hjhjjh-1.jpg

İSTANBUL'DA TÜM BİNALARA UYGULANACAK

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası bölgeye giderek birinci gözden faaliyet çalışmalarını takip eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir haftadır bölgede çalışmalarına devam ediyor. Deprem bölgesi için gerekli olan ihtiyaçlarını sıralayan İBB Başkanı, en büyük eksikliğin çadır olduğunu ifade etti. Çadırkentte KARAR yazarları Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömert’in sorularını cevaplayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da dönüşümü yapılamadığı için depreme dayanıksız olarak belirlenen binaların güçlendirilmesi için yeni projesini açıkladı.

ghghhghg-1.jpg

25 yıllık kentsel dönüşüm sürecinin boşa zaman kaybı olduğunu belirten İmamoğlu, "25 yıl kentsel dönüşüm açısından boşa harcandı. Bu hızla devam edilirse de 100 yılda ancak tamamlanabilir. O yüzden İstanbul’da olası bir depremde yıkılacağı kesin olman binalarda insanlarımızı kaybetmemek için acilen karbon elyaf yöntemiyle koruma sistemine geçiyoruz." dedi.

"25 YIL BOŞA HARCANDI"

Ekrem İmamoğlu, İstanbul için hazırlıkların bir an önce başlayacağını ve depreme karşı dayanıklı binalar yapmamız şart olduğunu dile getirdi. Halen birçok binada uygulanmakta olan yöntemin yaygınlaşması için de yeni model geliştireceklerini belirten İmamoğlu şunları söyledi:

"Kaybedilen 25 yıl için içimiz yanıyor. Daha fazla beklemek ölüme davetiye çıkarmak demektir. O yüzden bir an önce karbon elyaf yöntemini İstanbullular’ın hizmetine sunacağız. Bunun için karbon elyafla güçlendirilecek binaların maliyeti için vatandaşa destek vereceğiz. Güçlendirme bedelini belediye olarak biz ödeyeceğiz, İstanbullular da bunu 3 yıla yayılan taksitlerle geri ödeyecekler. Böylelikle dayanıksız binaların en azından ayakta kalmasını ve ölüm riskinin azalmasını sağlayacağız."

hjjhhjhj-2.jpg

İmamoğlu ayrıca, şu anda yetersiz olan karbon elyaf üretim ve uygulama kapasitesini de ilk etapta beş katına çıkarılacağını belirterek “Vakit kaybetmeden bütün riskli binaları depreme dayanıklı hale getireceğiz. Bir yandan kentsel dönüşüm projelerimizi devreye sokacağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN