Binlerce öğrenci bu yardımdan yararlanacak! MEB geçen sene başlatmıştı, okul öncesi öğrenciler de dahil edildi

Binlerce öğrenci bu yardımdan yararlanacak! MEB geçen sene başlatmıştı, okul öncesi öğrenciler de dahil edildi

Öğrencilere yeni bir müjde geldi! Binlerce öğrenci bu yardımdan yaralanacak… MEB’in geçen sene başlattığı yardımlara artık okul öncesi öğrenciler de dahil oldu. Bu yardım ile binlerce öğrenci rahat bir nefes alacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için yeni sosyal politikalar düzenlemeye devam ediyor. Bu politikalar sayesinde binlerce öğrenci eşit eğitim şartlarına ulaşabiliyor. Şartlı eğitim yardımlarından burslara, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çok sayıda proje yürütülmeye devam ediyor. Bu yardımlardan biri olan ücretsiz yemek imkanı da öğrencileri oldukça olumlu etkiliyor.

ARTIK OKUL ÖNCESİNE DE UYGULANACAK

Öğrencilere ücretsiz yemek imkanı sunan MEB, bu konuya ilişkin yeni düzenlemelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bakanlığımız yıllardan beri çok sayıda sosyal politikayla eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda öğrencilerimize ücretsiz yemek, önemli bir destek programıdır. Her geçen gün bu programın kapsamını genişletmeye çalışıyoruz. Taşımalı eğitimden yararlanan yaklaşık 1 milyon öğrencimiz ücretsiz öğle yemeği imkânından da yararlanıyorlar. Son bir yılda okul öncesi eğitime erişimi artırmaya odaklandık. Bu nedenle ücretsiz yemeği özellikle okul öncesi eğitim kademesine yaygınlaştırmayı hedefledik. Bu çerçevede şu ana kadar 400 bin okul öncesi çocuğumuzu ücretsiz yemek imkânından faydalandırıyoruz” dedi.

HEDEFİ DAHA DA İLERİ TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Bakan Özer, ücretsiz yemek programı doğrultusunda hedeflerini yükselttiklerini dile getirdi. 2023 yılında ücretsiz yemek programından faydalanan öğrenci sayısının 2.5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini ve burada da okul öncesi öğrencilere odaklanacaklarını ifade etti.

meb-ic.jpg

MİLLİ EĞİTİM BAKANLII’NDAN DESTEK PROJELERİ

Onlarca destek projesi ile eğitim hayatına katkıda bulunmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, birçok projesi ile öğrencilere destek sağlamaya devam ediyor. Bakanlığın yaptığı ücretsiz yemek, burs, eğitimde eşitlik gibi uygulamalarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yoksullukla mücadele için ailelere çeşitli kampanyalar düzenliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın projelerine ulaşmak için tıklayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN