Bir alan bağımlısı oluyor! Ayvalık zeytinleri ve Finike portakalı bir arada: Portakallı zeytinyağına sipariş yağıyor

Bir alan bağımlısı oluyor! Ayvalık zeytinleri ve Finike portakalı bir arada: Portakallı zeytinyağına sipariş yağıyor

Böyle bir tat daha önce görülmedi, bir alan bağımlısı oluyor! İki kadın girişimci Ayvalık zeytinleriyle Finike portakallarını birleştirdi ve… Bu karışım için resmen sipariş yağmuru yağıyor. İşte detaylar…

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan iki kadın girişimci, yeni proje hayata geçirdiler. Bu kapsamda Ayvalık’ın zeytinleri ile Finike’nin portakallarından bir karışım elde ettiler. Kısa süre içinde ilgi odağı olan bu karışım farklı tatları denemek isteyenler için bire bir.

YEPYENİ BİR TAT: PORTAKALLI ZEYTİNYAĞI

Ayvalık’ın meşhur zeytinleri bu karışım için ilk olarak özenle toplanıyor. Öte yandan Finike’den taze taze getirilen portakallar da zeytinlerle beraber fabrikaya giriyor. Zeytinler taze portakallarla eziliyor. Ezilen zeytinler ve portakallar sıkım makinesinden geçiriliyor ve portakallı zeytinyağı elde ediliyor. Üretim aşamasında herhangi bir aroma ya da tatlandırıcı kullanılmıyor. Tamamen doğal şekilde üretilen portakallı zeytinyağı farklı tatları sevenlere sunuluyor. Sınırlı sayıda üretimi yapılırken gurme menülerde, salatalarda resmen ilgi odağı olmaya başladı.

yeni-proje-005.jpg

İKİ GİRİŞMCİ KADININ ORTAK ÇALIŞMASI

Portakallı zeytinyağının üreticilerinden Emine Sucu, "Portakallı zeytinyağının tanıtımı için burada buluyoruz. Merve hanım ile birlikte yaptığımız çalışma için çok mutluyum. Bu iki girişimci kadının ortak bir çalışması. Ortak bir çalışma olarak ortaya çıktı. İkimiz böyle bir projeye imza attık. Güzel bir dostluk ile başlayan çalışma sonucunda portakallı zeytinyağı doğdu" dedi.

yeni-proje-1-002.jpg

Portakallı zeytinyağının üreticilerinden Merve Avcı ise, "Finike’den getirdiğimiz portakalları zeytin ile birlikte sıktık ve portakallı zeytinyağı elde ettik. Biz bunu sınırlı miktarda ürettik. Bu ürün daha çok keyif için olsun. Misafirlerimize de o şekilde anlatıyoruz. Belki bir kızarmış ekmek ile birlikte olabilir. Salatalarda kullanılabilir. Soslarda kullanılabilir. Bu ürün bizim için çok kıymetli. Onun için de sınırlı miktarda ürettik biz bu ürünü. Biz aroma kullanmıyoruz hiçbir şekilde. Bu ürün Finike’den gelen portakallar ile birlikte sıkıldı. Bu bizim için çok kıymetli" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN