Bloomberg'ten İmamoğlu analizi: Erdoğan'ın İstanbul kontrolüne son verdi

Bloomberg'ten İmamoğlu analizi: Erdoğan'ın İstanbul kontrolüne son verdi

Bloomberg, İBB Başkanı İmamoğlu için istenen hapis cezasını 'İstanbul Belediye Başkanı ve Erdoğan'ın potansiyel rakibi hapis cezasıyla karşı karşıya' başlığıyla haberleştirdi. Haberde, İmamoğlu ile ilgili dikkat çeken analizler yer aldı: İmamoğlu, Erdoğan'ın partisi ve seleflerinin 16 milyonluk şehir üzerindeki kontrolüne son verdi.

Bloomberg, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan davayı 'İstanbul Belediye Başkanı ve Erdoğan’ın potansiyel rakibi hapis cezasıyla karşı karşıya' başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Haberde 'İmamoğlu'nun YSK'ya hakaret ettiği iddiasıyla suçlandığı' belirtilirken, İmamoğlu için şu ifade kullanıldı: "Gelecekte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a potansiyel bir rakip olan İstanbul'un popüler muhalefet belediye başkanı için hapis cezası isteniyor."

"ERDOĞAN'IN KONTROLÜNE SON VERDİ"

Bloomberg davanın zamanlamasıyla ilgili de "Anketlere göre, 2023'te yapılması planlanan seçimlerde kendisi de eskiden İstanbul Belediye Başkanı olan Erdoğan'ın karşısına çıkması konuşulan İmamoğlu'nun popülaritesinin Erdoğan'ı geride bıraktığı bir dönemde geldi" yorumunu yaptı.

İmamoğlu ile ilgili haberde ayrıca "İmamoğlu, Erdoğan'ın partisi ve seleflerinin 16 milyonluk şehir üzerindeki kontrolüne son verdi" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine 'alenen hakaret' ettiği iddiasıyla iddianame düzenlenmişti. Hazırlanan iddianamede İmamoğlu için 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 yılında Ekrem İmamoğlu hakkında "Avrupa Parlamentosu'na gidip Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" demişti. İmamoğlu da Soylu'nun sözlerine "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır" diye cevap vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN