Boğaziçi 'erkek şartı'ndan vazgeçmiyor

Boğaziçi 'erkek şartı'ndan vazgeçmiyor

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 19 sözleşmeli personel alımı için yayımladığı ilanda, işe alınacak 8 teknisyenin 'cinsiyetinin erkek olması' şartını koydu. Rektörlük daha önceki iş ilanında da aynı şartı koymuştu. Sosyal medyada, işe alımlarda erkek personelde ısrar edilmesi Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan zihniyet değişikliğinin göstergesi olarak yorumlandı.

Dersleri iptal edilen ve okulla ilişiği kesilen akademisyenlerin geçen hafta yaptığı ortak açıklamayla tepki gösterdiği rektör Prof. Dr. Naci İnci yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi, diğer yandan okula yeni personel alımı gerçekleştiriyor.

Üniversite yönetimi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın ilgili maddeleri uyarınca 2022 KPSS (B) grubu puanına göre 19 sözleşmeli personeli işe alınacağını duyurdu.

'CİNSİYETİ ERKEK OLMAK' ŞARTI

Boğaziçi Üniversitesi'ne alınacak 19 sözleşmeli personel ilanının arasında bulunan 8 teknisyenin işe alımı için erkek olmak şartı koyuldu.

Bu ilanlardaki 8 teknisyen sıhhi tesisat, ses ve görüntü, kalorifer ve ısıtma, elektrik elektronik, metal işleri, mobilyacılık, yüzey kaplama alanlarına alınacak.

Örneğin 17 No'lu ilanda şu ifadeler kullanıldı: "Ortaöğretim Kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan programlarından mezun olmak. Microsoft Office Programları eğitim sertifikasına sahip olmak. Bilgisayar Donanım ve Yazılım konularında eğitim sertifikasına sahip olmak. Ağ (Network) konularında eğitim sertifikasına sahip olmak. Cinsiyeti Erkek olmak. En az 3 yıl tecrübeli olmak."

ERKEK OLMA ŞARTI İLK DEĞİL

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından geçen hafta tekniker alımı yapılacağı açıklanan ilanda yine 'cinsiyeti erkek olmak' şartı aranmıştı.

Bilgisayar teknikeri alımı için açılan ilanda erkek olmak dışında, "Yükseköğretim Kurumlarının Bilgisayar Programcılığı, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak" şartları aranmıştı.

bogazici-universitesi-cinsiyeti-erkek-olmak-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN