Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto: Gözaltılar var

Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto: Gözaltılar var

Boğaziçi Üniversitesi'nde dün tutuklanan arkadaşları için basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere polis müdahale etti. Müdahale sırasında yaklaşık 14 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca bir öğrencinin basına açıklama yaptığı sırada "Ne kadar provokatörsün sen ya" sözleriyle gözaltına alındığı görüldü.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto etmişti. Bulu'nun görevden alınmasının ardından yerine getirilen Prof. Dr. Naci İnci'yi de protesto eden öğrencilerden ikisi dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bunun ardından Boğaziçi Üniversite'sinde toplanan öğrenciler arkadaşlarının tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması yapmak istedi. Ancak öğrenciler polisin sert müdahalesiyle karşılaştı ve bazı öğrenciler gözaltına alındı.

14 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Bununla birlikte polisin basına da müdahale ettiği, kalkanlarla görüntü almalarını engellediği görüldü. Öğrenciler uzun süre basın açıklaması yapmak için basın mensuplarının okula alınmasını bekledi ancak polis izin vermedi. Daha sonra öğrenciler okulun içinde basın açıklaması yaparak dağıldı.

Toplam 14 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

BASINA KONUŞURKEN GÖZALTINA ALINDI

Son olarak basın mensuplarına konuşan ve "Ben bu hale geleceksem, kampüsün ortasında dayak yiyeceksem ben niye okuyorum? Şaka mı bu? Ben neyle karşı karşıyayım? Benim devletim, benim polisim, benim hakimin, savcım, benim canımı emanet edeceğim insanlar... Ben kalemimi bırakmayan, kalemime tutunan, kalemimi en güçlü bir şey olarak gören bir insanım" diyen öğrenci de "Ne kadar provokatörsün sen ya" sözleriyle bir anda gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Melih Bulu, 2 Ocak 2021'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Öğretim üyeleri ise Bulu'nun 1980 yılından beri rektörlüğe üniversite dışından atanan ilk kişi olduğunu belirtti. Bulu'nun akademik geçmişi de bu süreçte intihal tartışmalarıyla gündeme geldi.

Bu gelişmelerin ardından 4 Ocak'ta protestolar başladı. Öğrenciler okul içinde ve dışında eylem yaparken, öğretim görevlileri de her sabah rektörlük binasına sırtlarını dönerek bekledi. Süren bu protestolarda eyleme katılan bazı öğrencilerin evlerine baskın düzenlendi ve tutuklanan öğrenciler oldu.

16 Temmuz'da ise Melih Bulu rektörlük görevinden Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alındı. Yerine ise bir süre sonra Prof. Dr. Naci İnci atandı.

Öğrencilerin Rektör İnci'yi protestoları ise sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN