Mehmet Naci İnci kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Mehmet Naci İnci kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Mehmet Naci İnci atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak 2021'de rektör olarak görevlendirilen Melih Bulu, gelen tepkilerin ardından 15 Temmuz 2021 günü görevinden alındı. İşte, yeni Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci'nin merak edilen hayatı...

2002 yılında AK Parti'nin İstanbul Sarıyer kurucu ilçe başkanlığını yapan ve 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan fakat partisi tarafından tercih edilmeyen Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü sadece 194 gün sürdü. Boğaziçi Üniversitesi kökenli olmaması ve üniversitenin geleneklerine aykırı bir biçimde atanması dolayısıyla akademisyenlerin ve öğrencilerin tepkilerine neden olan Melih Bulu, 2 Ocak 2021 tarihinde başladığı Boğaziçi Üniversitesi rektörlük görevine 15 Temmuz 2021 günü veda etti.

Melih Bulu'nun atanmasının ardından rektör yardımcılığına getirilen Mehmet Naci İnci, vekaleten getirildiği Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne 20 Ağustos 2021 tarihinde asaleten atandı.

582711-870705322.jpg

MEHMET NACİ İNCİ'NİN HAYAT HİKAYESİ

Lisans eğitimini 1987 yılında Marmara Üniversitesi Fizik bölümünde tamamladı. 1992 yılında İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi'nde fiber optik sensörler üzerine doktora yaptı.

1993-1994 yılları arasında Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde optik haberleşme alanında çalışmalar yapan Mehmet Naci İnci, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünde yardımcı doçent, 1996 yılında ise doçent oldu.

1998-1999 yıllarında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya'da Gunma Üniversitesi'nde konuk araştırmacı olarak çalışırken, 1999-2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı.

KUANTUM BİLİŞİMİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR YAPTI

2005 yılında profesör olan Mehmet Naci İnci, 2014-2018 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanlığı yaptı. Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi'nde konuk profesör olarak dersler verdi.

Fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışan ve araştırmalar yürüten Mehmet Naci İnci'nin üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkıları kapsamında ise iki uluslararası patenti bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Ağustos 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi rektörü olarak atandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN