İlyas Dökmetaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

İlyas Dökmetaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Koronavirüs salgınıyla ilgili görüşlerine başvurulan uzmanlardan arasında yer alan Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, normal grip aşısının koronavirüs hastalığına etki etmediğini söyledi. Üniversite eğitimini mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları alanında tamamlayan deneyimli isim, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak dersler veriyor. İşte, İlyas Dökmetaş biyografisi...

Bir dönem Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin rektörlüğünü de yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, son yüzyılın en büyük küresel felaketi kovid-19 salgın hastalığına karşı yapılması gerekenleri, katıldığı televizyon programlarında kamuoyuyla paylaşıyor.

İLYAS DÖKMETAŞ'IN HAYAT HİKAYESİ

10 Ocak 1957 tarihinde Sivas'ın Zara ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokulu köyünde, orta öğrenimini Sivas'ta, Yüksek öğrenimini Erzurum'da tamamladı. 1983-1985 yılları arasında Elazığ Aile Planlaması ve Ana Çocuk sağlığında mecburi hizmetini yaptı.

Uzmanlık eğitimini 1985-1989 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları'nda tamamladıktan sonra aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak atandı.

1990-1991 yılları arasında Ankara Mevkii Hastanesi'nde Tabip Asteğmen olarak askerliğini yaptı. Üniversitesine geri döndü ve 1992 yılında Yardımcı Doçent olarak atandı.

1994 yılında Doçentlik unvanını aldı. 1996 yılında 2 ay süre ile ABD Şikago'da (UİC) çalıştı. 1999 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde profesör kadrosuna atandı.

1995-1998 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetim kurulu üyesi (Doçent temsilcisi) olarak çalıştı.

2005-2008 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları ABD başkanlığı görevini yaptı.

2008 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde rektörlük seçimine katıldı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2008-2012 dönemi için rektör olarak atandı.

ÖZEL YAŞAMI

1957 doğumlu olan İlyas Dökmetaş, 2021 yılı itibarıyla 64 yaşındadır.

İlyas Dökmetaş 1.71 metre boyunda, 84 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @IlyasDokmetas kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN