Boğaziçi'nde skandalların ardı arkası kesilmiyor: Akademisyenler kampüse alınmadı

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar 6'ncı ayında da devam ediyor. Yaşanan protestolarda birçok skandala imza atılmışken bunlara bugün bir yenisi daha eklendi ve üniversite akademisyenleri kampüse alınmadı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar 6 ayı aşkın süredir devam ederken olayla ilgili birçok skandala imza atılmıştı. Protestoların başladığı günlerde, üniversitenin asma kilit takılan kapısı bugün bir kez daha kilitlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, bugün “güvenlik ve sağlık risklerini” gerekçe göstererek 5 Temmuz Pazartesi gününe kadar kampüse girişlerin kısıtlandığını, bu sabah bir e-posta ile duyurdu. Bunun üzerine de Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri bugün kampüslere alınmadı. Kampüs içerisine giren öğrencilere de müdahale edildi.

"BU BİR YETKİ AŞIMIDIR"

İçeriye alınmayan akademisyenlerden Can Candan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, “17 yıldır hocası olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne ilk defa alınmıyorum. Kapıda tutanak tuttuk. Korkunç bir şey. Bu bir yetki aşımıdır.” dedi.

Boğaziçi TV’ye de konuşan Can Candan, rektörlüğün sunduğu gerekçenin gerçekçi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Kampüsümüzde güvenlik sorunu olmadığı gibi sağlık sorunu da yoktur. Kısıtlamalar da kalktığı için kampüse giriş çıkışta kısıtlama olmaması gerekir. Üniversite bir kamu üniversitesidir ve herkese aittir. Yapılanın keyfi bir uygulamadır. Aynı zamanda çalışma hakları da ihlal edilmektedir. Öğrencilerle aramızda demir parmaklıklar var, bu kabul edilebilir değil. Üniversitemizde birlikte olamıyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu bir yetki aşımı, yetkiyi kötüye kullanmaktır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN