Boğaziçi için imza kampanyası: Özerkliği için destek istiyoruz

Boğaziçi için imza kampanyası: Özerkliği için destek istiyoruz

AK Parti'ye yakınlığı bilinen Prof. Dr. Melih Bulu'nun geleneklere aykırı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi'ne atanmasının yankıları sürerken, Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri olan üniversite için imza kampanyası başlatıldı: Üniversitelerin sahip olmaları gereken değerleri koruyabilmeleri için özerk ve bağımsız olmalarını, liyakat ve bilime dayalı eğitimi sonuna kadar savunmalıyız.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasıyla protestoların başladığı Boğaziçi Üniversitesi için imza kampanyası başlatıldı.

Hülya Ekşigil, Sibel Asna, Yazgülü Aldoğan, Cenk Erdem, Gila Benmayor, Oya Başak, Zeynep Oral, Banu Tesal, Emine Çaykara, Binnaz Toprak, Sima Benaroya, Sevil Gence, Ayşe Kadıoğlu ve Nuran Terzioğlu tarafından imza kampanyası platformu 'change.org' üzerinden başlatılan kampanyada "Bu kampanyaya lütfen destek verin, ülkemizin en değerli bilim kurumlarından olan Boğaziçi Üniversitesi'ni savunun" açıklaması yapıldı.

"BOĞAZİÇİ'NE SESSİZ KALAMAYIZ"

"Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananlara sessiz kalamayız" sözleriyle başlayan kampanya metni şöyle:

"Ülkenin en değerli eğitim kurumlarından birinde, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlara sessiz kalamayız. 21. yüzyıla yakışan, özgür, özerk, bilim ve liyakat odaklı eğitimden yanayız. Bu kampanyayı imzalayarak, ülkenin farklı bölgelerinden, farklı koşullardan bin bir zorlukla gelerek bir devlet üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim alma şansı bulan gençlerimizin geleceğine gelin sahip çıkalım.

"BİLİME DAYALI EĞİTİMİ SAVUNMALIYIZ"

Üniversitelerin sahip olmaları gereken değerleri koruyabilmeleri için özerk ve bağımsız olmalarını, liyakat ve bilime dayalı eğitimi sonuna kadar savunmalıyız. Bu kampanyaya lütfen destek verin, ülkemizin en değerli bilim kurumlarından olan Boğaziçi Üniversitesi'ni savunun… Yarınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız için…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN