Boğaziçili akademisyenlerden siyasi partilere ziyaret

Boğaziçili akademisyenlerden siyasi partilere ziyaret

Boğaziçili akademisyenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla rektör olarak Melih Bulu'nun atanması sonrası başladıkları protestoya 127'nci günde de devam etti. Ayrıca akademisyenler dün de siyasi partileri ziyaret ederek taleplerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması sonrası Boğaziçili akademisyenlerin rektörlüğe sırtlarını dönerek başlattıkları protesto 127'nci gününde de devam etti. Akademisyenler nöbetine, yaz okulunda bölüm ve fakülte kararı ile açılması kararı verilen dersi engellenen Öğretim Görevlisi Feyzi Erçin ve öğrencileri de katıldı.

AKADEMİSYENLERDEN PARTİLERE ZİYARET

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Boğaziçili akademisyenler dün de TBMM’de, AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti, TİP ve Deva Partisi’ni ziyaret etti. Heyet, “Polis baskısı ve adli ya da disiplin soruşturmaları tehdidi altında bir yükseköğretim istemiyoruz. Akademik yönetim ve idari kadroların düne kadar hep yararını gördüğümüz Boğaziçi teamüllerine uygun biçimde şeffaflık, karşılıklı rıza, liyakat ve meşruiyet ilkeleri çerçevesinde belirlenmesini, üst düzey akademik ve idari görevlere üniversite dışından atama yapılmamasını istiyoruz” taleplerini iletti.

bounic.jpgAkademisyenler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ile milletvekili Yunus Emre ve Sibel Özdemir ile bir toplantı yaptı

Öğretim üyeleri, 2 Ocak 2021 tarihinde yapılan rektör ataması ve üniversite kurullarının kararı iki yeni fakültenin kurulmasını; sadece eğitimin değil, üniversitenin geleceğinin de tehlikeye girdiğini belirtti. Bu tehlike karşısında kaygı ve taleplerini dile getiren öğrenci ve öğretim üyelerinin orantısız bir polis gücü ve şiddetli müdahalelerle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Öğretim üyeleri, eğitim-öğretim koşullarının acilen normale dönmesini ve ülkemiz gençlerinin nitelikli eğitim hakkının korunmasını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN