Bozdağ 'ya şampanya ya secde' sözlerini savundu: Kutuplaştırıcı değil birleştirici dil kullanıyoruz

Bozdağ 'ya şampanya ya secde' sözlerini savundu: Kutuplaştırıcı değil birleştirici dil kullanıyoruz

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçim sonrası için "Ya şampanya patlatıp kutlayanlar ya da alnını şükür için secdeye koyup rabbine hamdedenler olacak" şeklindeki açıklamaları ile tepkilerin odağında olan Adalet Bakanı Bozdağ sözlerini savundu. "Bu tepkiler istismar tepkileri" diyen Bakan Bozdağ, "kutuplaştırıcı değil birleştirici dil" kullandığını da iddia etti.

Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'da bir seçim etkinliği sırasında söylediği "Seçim akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Global'de konuk olduğu programda konuşan Bakan Bozdağ, büyük tepkiye yol açan sözlerini savundu. Kendisine gelen tepkilerin 'istismar' tepkileri olduğunu savunan Bakan Bozdağ şu ifadeleri kaydetti:

"Bu tepkiler istismar tepkileri. Bizim söylediğimizde ne var? Sosyal medyada bir sürü insan nasıl kutlayacağına dair videolar var, haberler var. En son İngiliz The Guardian gazetesinin dış haberler şefi 14 Mayıs akşamı Erdoğan kaybederse eğer, Washington'dan Berlin'e kadar şampanyayla kutlama yapılacağına dair açıklama yaptı. Ben de bu açıklamalar üzerine vatandaşlarımıza değerlendirmemi yapıyorum.

'ANORMAL OLAN NE VAR?'

O gün çıkan sonuçlar üzerine 'ülkemizde bazıları böyle kutlayacak bazıları da böyle kutlayacak' diyorum. Bunda anormal olan yanlış olan ne var? Biz doğru bir tespiti yapmışız. Ama siyaseten onlar bunu istismar ediyor. 'Bak ayrıştıyor, bak kutuplaştırıyor...' Çok net söylüyorum, biz ayrıştırma kutuplaştırma dili hiç bir yerde kullanmıyoruz. Birleştiren bir dil kullanıyoruz".

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN