Zümrüt Apartmanıyla ilgili şoke eden gerçek: 'Bu bina yıkılmaz' diye şov yaptı 37 kişiye mezar oldu

Zümrüt Apartmanıyla ilgili şoke eden gerçek: 'Bu bina yıkılmaz' diye şov yaptı 37 kişiye mezar oldu

6 Şubat depreminde yıkılan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki Zümrüt Apartmanı ile ilgili şoke eden bir gerçek ortaya çıktı. Müteahhit Bilal K.'nin, 2010 yılında binada eğim olduğu ve yıkılacağı iddialarına karşı çeşitli kuruluşlardan rapor alarak binanın sağlam olduğunu ispatlamaya çalıştığı öğrenildi.

Adıyaman'da, 6 Şubat'taki depremde yıkılan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği Zümrüt Apartmanı ile ilgili dava sürecinde dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. 2010 yılında, "Binada eğim var, bina yıkılacak" şeklindeki iddiaların ardından müteahhit Bilal K.'nin, apartmanın sağlam olduğunu göstermek için çeşitli kuruluşlardan alınan raporları kamuoyuyla paylaştığı ortaya çıktı.

8876965.jpg

Adıyaman'ın Yenisanayi Mahallesi'nde bulunan ve depremde yıkılan Zümrüt Apartmanı ile ilgili olarak Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçundan sanıkların 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

8876966.jpg

RAPORLARI BİNAYA ASTI

İlk duruşması 29 Şubat'ta gerçekleşen davanın tutuklu sanıklarından müteahhit Bilal K., 2010 yılında ortaya atılan iddialar üzerine, binanın sağlam olduğunu kanıtlamak amacıyla aldığı belgeleri binanın dışına astığı bir afişle kamuoyuna duyurmuş. Afişte, Adıyaman Belediyesi'nden alınan Yapı Kullanma İzin Belgesi, Makine Mühendisinin Periyodik Ölçüm Raporu, Jeoloji Mühendisi'nin Zemin Etüdü Raporu ve İnşaat Mühendisleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda binanın imara aykırı olmadığına dair raporlar yer alıyor.

8876968.jpg

SONRAKİ DURUŞMA 15 MAYIS'TA

Bilal K., 29 Şubat'taki duruşmada, binanın kendisi tarafından arsa sahibine teslim edildiğini ve sonrasında bilgisi dışında kaçak kat eklemeleri yapıldığını ifade etti. Aynı zamanda bina altındaki kolonların daire satışı yaptığı kişi tarafından kesildiğini belirterek beraatını talep etti.

8876967.jpg

Bu durum, deprem sonrası yaşanan trajedinin ardından yapılan incelemeler ve dava sürecinde önemli bir tartışma konusu oluşturuyor. Zümrüt Apartmanı davasının ikinci duruşması 15 Mayıs'ta yapılacak olup, süreç hakkında daha fazla bilgi ve gelişme bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN