Bu cüreti nereden buluyorlar

Bu cüreti nereden buluyorlar

Meclis'in açılışına saatler kala, TBMM'ye çok yakın mesafedeki İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı düzenlendi. İki terörist öldürülürken suç örgütlerine, mafyaya karşı tavizsiz mücadele başlatan bakanlığa dönük eylem "Bu bir mesaj mı?" sorusuna yol açtı. Bakan Yerlikaya terör eylemi sonrası çetelerle mücadele vurgusu yaptı.

Meclis binasına birkaç yüz metre mesafedeki İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısında saldırı düzenlendi. Araçla bölgeye gelen iki teröristten biri giriş kapısına koştu ve ateş açtıktan sonra üzerindeki düzeneği patlattı. Diğer terörist ise vurularak etkisiz hale getirildi. İkinci saldırganın üzerinde de bomba tespit edildi. İki polis hafif şekilde yaralanırken olaya ilişkin yayın yasağı getirildi, görüntüleri sosyal medyada paylaşanlara dönük soruşturma başlatıldı.

YERLİKAYA: SUÇ ÖRGÜTLERİYLE ÇETELERLE MÜCADELE SÜRECEK

İçişleri Bakanı, olayın ardından iki kez çete vurgusu yaptı. Suç örgütlerine dönük operasyonların arttığı dönemde gerçekleşen saldırı sonrası Ali Yerlikaya “Terörle, onların iş birlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi. Yerlikaya göreve geldiği günden bu yana terör gruplarına ve organize suç çetelerine yönelik operasyonları hatırlattı. Bazı sosyal medya hesaplarının Yerlikaya’yı hedef alması ise dikkat çekti.

OLAY MAHALLİNDE BİR RUS FÜZESİ BİR ABD TÜFEĞİ

Üzerlerinde bomba düzeneği olan iki teröristin saldırıda kullandığı silahlar dikkat çekti. Olay yerinde bulunan roketatarın Rusya’nın Esad rejimi ve YPG’ye hibe ettiği RPO-A Shmel olduğu görüldü. Etkisiz hale getirilen teröristin elinde ise ABD tarafından PKK’ya hibe edilen bir M4 tüfeği vardı.

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Sabah 09.30 sularında gerçekleşen saldırı sonrası bölgede trafik akışı durduruldu, geniş güvenlik önlemi alındı. Emniyet, alandaki şüpheli paketleri kontrollü şekilde patlattı. Ayrıca terör örgütü PKK saldırıyı ‘Ölümsüzler Taburu’ adlı oluşuma bağlı teröristlerin gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

VETERİNERİ KATLEDİP ARACINI ÇALMIŞLAR

Eylemde kullanılan hafif ticari aracın, Kayseri’nin Develi ilçesinden çalındığı ortaya çıktı. Teröristlerin aracın sahibi veteriner Mikail Bozlağan’ı (24) öldürdükten sonra aracı çaldıkları ve eylemi gerçekleştirdikleri bildirildi.

MUHALEFETTEN İÇİŞLERİ’NE GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU: HAİN SALDIRI KARŞISINDA SİYASET TEK SES

Siyasi liderler, saldırının ardından ‘teröre lanet’ mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan ve Davutoğlu İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı arayıp geçmiş olsun dileklerini iletti.

ERDOĞAN: Bu eylem terörün son çırpınışlarıdır.

KILIÇDAROĞLU: Hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz.

AKŞENER: Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın.

DAVUTOĞLU: Kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum.

BABACAN: Teröre ve şiddete karşı milletçe yan yana duracağız.

KARAMOLLAOĞLU: Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını diliyorum.

0210krt01a-tum.jpg

İçişleri Bakanlığı nizamiyesinin Atatürk Bulvarı üzerindeki girişinde dün sabah saat 09.30’da düzenlenen bombalı saldırıda iki saldırgan öldü. Saldırganlardan biri kendi üzerindeki bombayı patlattı. İkinci saldırganı ise emniyet güçleri etkisiz hale getirdi. Ankara Kızılay’da sabah 9.30 sularında gerçekleşen saldırı hafif ticari araçla düzenlendi. Araçla Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına gelen saldırganlardan biri araçtan inip uzun namlulu silahla nöbetçi polislere ateş ederek nizamiyeye doğru ilerlerken, güvenlik güçleri karşılık verdi. Söz konusu saldırgan nizamiye girişinde üzerindeki bombayı patlattı. Bu sırada sürücü koltuğunda oturan diğer saldırgan da uzun namlulu silahla ateş etmeye devam etti. Nizamiyede görevli polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Polisler tarafından etkisiz hale getirilen ikinci saldırganın üzerinde de bomba tespit edildi. Bölgeye sevk edilen uzman ekipler tarafından saldırganın üzerindeki patlayıcı kontrollü şekilde çıkarıldı. Çevrede güvenlik tedbirlerinin alınması sonrasında ikinci düzenek de uzman ekipler tarafından kontrollü şekilde imha edildi.

Öte yandan saldırının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, Kızılay Güvenpark çevresinde şüpheli paketler belirlendiğini açıkladı. Güvenlik önlemlerinin alınması ardından şüpheli paketler bomba imha ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından şüpheli paketlerin patlatılması öncesinde uyarı mesajı yayımlanarak “Kızılay Güvenpark ve Emniyet Genel Müdürlüğü çevresinde şüpheli paket olaylarıyla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınarak bomba imha ekiplerimiz tarafından kontrollü şekilde patlatma yapılacaktır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Bombalı eylemde kullanılan ticari aracın, Kayseri’nin Develi ilçesinden gasp edildiği belirtildi. Saldırganlar aracın sahibi veteriner Mikail Bozağan’ı önceki gece öldürdü, daha sonra aracı çaldı ve çaldıkları araçla da bu sabah Ankara’daki saldırıyı düzenledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Patlamaya ilişkin Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı alındı. İlerleyen saatlerde kameraların karşısına geçen Yerlikaya’nın göreve geldiği günden bu yana terör gruplarına ve organize suç çetelerine yönelik gerçekleştirdikleri operasyonları hatırlatması dikkati çekti. Yerlikaya ayrıca yayın yasağını hatırlatarak sosyal medya kullanıcılarını “Sosyal medya hesaplarından bu görüntüyü paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar” dedi. Olayın terör saldırısı olduğunu belirten Yerlikaya “Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir” dedi.

Yerlikaya ardından sosyal medyadan yaptığı açıklama ve hastane ziyaretinde çete vurgusu yaptı. Yerlikaya paylaşımında “İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen hain terör saldırısı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle, onların işbirlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yer verdi. Göreve geldiği günden bu yana terör gruplarına ve organize suç çetelerine yönelik gerçekleştirdikleri operasyonları hatırlatması dikkat çeken Yerlikaya “Terör örgütlerinin, çetelerin, zehir tacirlerinin üstesinden geleceğiz” mesajını verdi.

OLAY YERİNDE RUS VE AMERİKAN SİLAHLARI

Olay yerindeki roketatarın Suriye’de Rusya tarafından Esad Rejimine ve YPG’ye çok sayıda hibe edilen Rus menşeli silahlardan olduğu belirlendi. Ankara’da terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı girişiminde kullanılan termobarik fırlatıcının Rus menşeli RPO-A Shmel olduğu kaydedildi. Bu mühimmatın Rusya tarafından Esad rejimine ve PKK’ya transfer edilen mühimmatlardan olduğu belirtildi. Diğer bir fotoğrafta ise etkisiz hale getirilen teröristin elinde, ABD tarafından PKK’ya hibe edilen bir Colt M4 Carbine saldırı tüfeği görüldü.

VETERİNER HEKİMİ ÖLDÜRÜP ARACINI ÇALMIŞLAR

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelerek bombalı saldırıda bulunan 2 teröristin, saldırıda kullandıkları aracı Kayseri’nin Develi ilçesinde bir veterineri öldürüp gasbettikleri öğrenildi. İlçede veterinerlik yapan Mikail Bozlağan’ı (24) Çataoluk ve Avlağa Mahallesi arasındaki köprünün yakınlarında başından vurarak öldüren teröristler, veterinerin aracını gasbetti. Araçla Ankara’ya giden teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi. Bozlağan’ın cenazesi, Kayseri Devlet Hastanesindeki otopsi işlemlerinin ardından Develi Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Veterinerin cenazesinin bugün toprağa verilmesi bekleniyor. Avlağa Mahallesi’nde yaşayan veteriner Bozlağan’ın akrabası Bahri Bozlağan, önceki akşam Mikail’in diğer kardeşlerinin kendisini aradığını, babalarının konuşamadığını, acil gelmesini istediklerini söyledi.

Hep beraber köyün girişindeki köprünün yanına geldiklerinde Mikail’in cenazesini amcaoğlunun kucağında gördüklerini anlatan Bozlağan “Bizim yeğenimiz vatanına, milletine saygılı, buradaki insanların herkesin yardımına koşan, çalışkan bir insandı. Çevre köylerde de son derece sevilen, sayılan bir insandı. Bu şerefsizler, bu vatan hainleri nerelerden gelmişler. Bizim buralarda öyle bir insanlar da yok işin açıkçası” dedi. Bozlağan, veteriner Mikail Bozlağan’ın Adana sınırına bir tedaviye beraber gideceği arkadaşının Mikail’e ulaşamaması üzerine ailesini aradığını ve babasının da bulmak için yola çıktığını dile getirerek “Babası yolda ıslaklık görmüş, yağmur filan yağmıyordu, şüphelenmiş çünkü çocuk daha önceden oralarda ufak bir kaza geçirmişti, kışın arabanın kaymasından dolayı. Babası hemen durmuş, arabayı aramış, bulamamış. Çocuğun orada hem kafasına sıkmışlar hem sert bir cisimle kafasına vurmuşlar. Vardığımızda zaten vefat etmişti” diye konuştu.

Bahri Bozlağan, şunları söyledi:

“Bir telefon aldım yeğenimden, Ankara’da bir patlama olmuş, çocuğun kullandığı araç orada kullanılmış. Ortağı veteriner hekim ile teyit ettirdim, araç sizin mi diye? O da ‘Bizim abi’ dedi çünkü arkasında ilaçların konduğu sandık filan varmış. Yavrucak evine kalorifer yaptırmak için borular almış. Borular orada gözüküyormuş. Evli, iki yıl oldu evleneli. Altı aylık yavrusu var.”

Mikail Bozlağan’ın 6 yaşındayken Develi ilçesinde kuzeniyle 2005’te mantar topladığı sırada kaybolduğu, 4 gün sonra Adana’nın Feke ilçesinde sağ bulunduğu öğrenildi. Mikail’in amcasının oğlu Hüseyin Bozlağan’ın ise cansız bedeni bulunmuştu.

DÜNYADAN DAYANIŞMA MESAJLARI, ABD’DEN GÜVENLİK UYARISI

Avrupa Birliği, İsveç, İtalya, Kosova, Mısır ve Ürdün Ankara’daki terör saldırısını kınadı, Türkiye ile dayanışma mesajları verdi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle şoke oldum” ifadesini kullandı.

Michel, Türk halkında yara açmaya yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de Birliğin saldırıyı kınadığını yineleyerek “Türkiye ile dayanışmamızı ifade ediyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” mesajını paylaştı.

AB Komisyonu’nun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, yaralı polis memurlarının bir an önce iyileşmesi dileğinde bulundu. Varhelyi, “Türkiye’yi terörle mücadelesinde destekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.​​​​

Türkiye’deki yabancı temsilcilikler, Ankara’daki terör saldırısının ardından Türkiye ile dayanışma mesajları yayımladı. Birçok büyükelçilik ve büyükelçi, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki terör saldırısı nedeniyle Türkiye ile destek mesajları paylaştı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği de saldırı girişimi sonrası bir güvenlik uyarısı yayınladı.

Uyarıda ABD vatandaşlarından bölgeden uzak durulması, güncel bilgiler için yerel medyanın takip edilmesi ve yerel makamlardan gelen talimatların izlenmesi istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN