Bu hafta hazır olun! Akaryakıt fiyatlarına görülmemiş zam geliyor: İslam Memiş korkutan rakamı verdi

Bu hafta hazır olun! Akaryakıt fiyatlarına görülmemiş zam geliyor: İslam Memiş korkutan rakamı verdi

Araç sahiplerine üzücü haber! Ünlü isim duyurdu! İsrail- Hamas çatışmaları piyasaları etkilemeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarına görülmemiş zam geliyor! Bu hafta hazır olun! Finans Analisti İslam Memiş korkutan rakamı verdi...

Son dönemde yaşanan İsrail-Hamas çatışmalarının ardından altın piyasalarında görülen yükseliş, gram altına da olumlu şekilde yansıdı. Global siyasi gündemdeki müzakerelerin başlaması, altın piyasasında olumlu bir hava oluştururken, ons altın bu haftaya 5 ayın zirvesinin altında başladı. Finans Analisti İslam Memiş, 2024 yılında altın ve gümüş piyasalarında rekor seviyelerin görülebileceğini ifade ederek, gümüşün aralık ayında yatırımcıları şaşırtacak hamleler yapabileceğini belirtti.

ALTIN 5 AYIN ZİRVESİNİN ALTINA DÜŞTÜ

16595941-1200x675.jpg

Orta Doğu'daki devam eden çatışmalar ve ABD'deki tahvil faizlerinin rekor seviyelerde seyretmesi, altın ve petrol piyasalarını etkilemeye devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana altın sürekli olarak rekor kırarak yükseldi. Ancak, ons altın siyasi gelişmelere bağlı olarak beş ayın zirvesinin altına geriledi. Bu noktada, altına uzun vadeli yatırım yapmayı düşünenler, 2024 yılında piyasaların nasıl şekilleneceğini merak ediyorlar.

Finans Analisti İslam Memiş, TGRT Haber ekranlarında yaptığı açıklamalarda, altın ve gümüşün yatırımcısına kazandıracağını vurgulayarak, önemli değerlendirmelerde bulundu.

‘GRAM ALTIN 2.500 TL SEVİYELERİNE ÇIKABİLİR’

16430886-1200x675.webp

Tahvil faizlerinin son 16 yılın zirvesinde seyretmesi, gram altın ve diğer varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor. Memiş, 2024 yılında gram altının 2.500 TL seviyelerine çıkabileceğini belirtti. Kısa vadeli geri çekilmelerin olabileceğini ancak bu durumun kalıcı olmayacağını ifade etti. Ayrıca, altının agresif şekilde yükseleceğini ve merkez bankalarının faiz artışlarını durduracak olmasının ons altını destekleyeceğini belirtti.

‘YENİ AKARYAKIT ZAMLARI KAPIDA’

Petroldeki fiyat artışları da yakından takip ediliyor. 'Yeni akaryakıt zamları kapıda' diyen Memiş “Bu hafta petrolde 94 dolar direncini bekliyor olacağım. Özellikle 90-95 dolar fiyatları bu hafta akaryakıt fiyatlarına yeni zam haberlerini getirecektir. 15 Ocak tarihini önemsiyorum. 15 Ocak tarihinde jeopolitik riskler tekrar başlayabilir. Yılı ‘Biz barış istiyoruz’ sözleriyle iyimser kapattıktan sonra 2024 yılında yeniden riskler tırmanacak. 15 Ocak’tan sonra masum insanlara soykırım uygulandığı bir süreç bekliyorum. Farklı ülkelerin katılmasıyla riskler artacak ve enflasyonun yeniden yükselmesini bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Gümüş performansına değinen Memiş şunları söyledi: “Gümüşün ons fiyatı 23-26 dolar seviyesinde gram fiyatı 21 lira seviyesinde. Gümüşte ilk hedef noktası 24 dolar, devamında 26 dolar. Gram fiyatında takip ettiğim hareketler 22 lira devamında 24 lira. Gümüş altına göre geride kaldı, gümüşün performansı iyi olacaktır. Gümüşün aralık ayında bir gösteri yapma ihtimali çok kuvvetli.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN