Bu ilde yaşayanlar dikkat! Öğrenci ve 60 yaş üstüne müjde verildi, toplu ulaşım taşımada sevindiren karar

Bu ilde yaşayanlar dikkat! Öğrenci ve 60 yaş üstüne müjde verildi, toplu ulaşım taşımada sevindiren karar

Kocaelili vatandaşlar bu haberle sevinçten havalara uçacak. Toplu taşıma kullanan vatandaşların yüzünü güldürecek açıklamalar yapıldı. İşte toplu taşıma hakkında alınan yeni kararlar…

Öğrencileri ve 60 yaş üstü vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım kartlarında yeni bir karar aldı. İşte toplu taşıma hakkında alınan yeni kararlar…

YENİ KURALLAR AÇIKLANDI


Kocaeli'de yaşayan öğrenciler öğretmenler ve 60 yaş üstü vatandaşlar bu haberle sevinçten havalara uçacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1 Mart 2023 tarihinden itibaren aylık abonman kartlarının kullanılmaya başlanacağını aktardı.

kocaeli-ulasim.jpg


Öğretmen öğrenci ve 60 yaş üstündeki kişiler tek özel tarifede hat ücretleri üzerinden %70 oranında indirim alacak. Kocaeli'de tüm il genelinde uygulanacak tarife kapsamında öğrenciler, öğretmenler ve 60 yaş üzerindeki vatandaşlar abonelik uygulamasına dahil edildi. Tüm hatlarda geçerli olan eşit indirimli tarife kapsamında uygun fiyatlarla ulaşım sağlayabilecek olan vatandaşlar İzmit, Gebze ve Gölcük Seyahat kartı ofislerinden kart değişimi yapabilecekler. Kart değişimi yapmak isteyen kişiler ücretsiz olarak yeni kartlarını çıkarttırabiliyor. Abonman sistemi kapsamında belirlenen grupta yer alan kişiler ulaşım masraflarını da düşürmüş olacak.


Uygulanan tarife özel halk otobüsleri, tramvay ve deniz ulaşım ücretleri için geçerli olacak. Fiziksel kart kullanamayan kişiler ise cep telefonlarına indirecekleri mobil uygulama üzerinden de abonelik ücretlerinden yararlanabiliyor.

kocaelikart.jpg


KOCAELİKART NEDİR?


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan hizmet kapsamında ulaşımda kullanılan özel halk otobüsleri, tramvay ve deniz ulaşımı için geçerli olan yeni kartlar dikkat çekiyor. Abonman sistemi olarak sunulan yeni hizmet öğretmen öğrenci ve 60 yaş üzerindeki vatandaşları kapsamaktadır. Kocaelikart özelliği sayesinde TL yüklemesi yapan vatandaşlar ücret tarifelerinden indirimli olarak yararlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN