Bu illerde oturanlar dikkat: Yılan istilası başladı! Uzmanlar ise daha büyük tehlikeye dikkati çekti

Bu illerde oturanlar dikkat: Yılan istilası başladı! Uzmanlar ise daha büyük tehlikeye dikkati çekti

Birçok ilde 'yarı zehirli' olarak adlandırılan kocabaş yılanı ortaya çıktı. Ancak uzmanlar, yılanların asıl patlamayı haziran ayında yapacağını dile getiriyor. İşte detaylar...

Türkiye'de uzun süreden bu yana ortalıkta görünmeyen yılanlar, havaların ısınmasıyla birlikte yeniden ortaya çıkmaya başladı.

Adıyaman'ın Sincik ilçesi merkez Fatih Mahallesi Camine gelen din görevlisi Abuzer Karşılayan minberin yakınında yılanı fark etti. Caminin içine giren boz yılan din görevlisi ve cami cemaatini tedirgin etti. Vatandaşlar yılanı kendi imkanlarıyla yakalayarak camiden çıkarttı.

en-cok-yilan-olan-iller-1.jpg

TUNCELİ'DE DE GÖRÜLDÜ

Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Yarbaşı köyünde Hüseyin Uzun isimli vatandaş tarafından daha çok Orta Doğu ve Orta Asya’da görülen 2 metre boyundaki kocabaş yılanı görüntülendi. Bir süre cep telefonu ile görüntülenen yılan, daha sonra gözden kayboldu. Yaban hayatı için önemli önemli türlerden olan kocabaş, yarı zehirli yılan olarak biliniyor.

en-cok-yilan-olan-iller-2.jpg

ASIL PATLAMA HAZİRANDA

Ancak yılanlarla ilgili birçok kişinin bilmediği bir detay var. Yılanların asıl olarak haziran ayında patlama yapması bekleniyor. Çünkü haziran ayı yılanların üreme mevsimine denk geliyor. Yılanlar üreme mevsimlerinde daha sinirli oluyorlar.

en-cok-yilan-olan-iller-3.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN