Bu kurala uymayan sürücülere 1152 TL ceza kesiliyor! Tarihi öne çekilmişti, binlerce şoföre ceza kesildi

Bu kurala uymayan sürücülere 1152 TL ceza kesiliyor! Tarihi öne çekilmişti, binlerce şoföre ceza kesildi

Trafikte güvenliği sağlamak için çeşitli kurallar uygulanıyor. Bazı trafik kuralları ise mevsimsel olarak zorunlu. Kurala uymayan sürücülere ise 1152 TL idari para cezası kesiliyor. İşte detaylar...

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için gereken kış lastiği uygulaması öne çekilmişti.

İstanbul Valiliği, meteorolojik veriler çerçevesinde, ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım 2023 tarihine çekildiğini duyurmuştu.

Kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan 2024 tarihinde ise sona erecek.

HANGİ ARAÇLAR TAKMAK ZORUNDA?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemeleri kapsamında 25 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunlu.

Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor.

KIŞ LASTİĞİ CEZASI NE KADAR?

Yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara zorunlu olan kış lastiği uygulaması, hususi araçlar için zorunlu değil. Türkiye'nin tüm illerinde geçerli olan uygulamaya uymayanlara cezai yaptırım uygulanıyor.

Yeniden değerleme oranı dikkate alınarak kış lastiği zorunluluğu cezası, 2023 yılı itibarıyla güncellenerek 1152 TL olarak belirlendi. Hem sürücülerin hem de diğer yolcuların güvenlikleri için kış lastiğinin takılması gerekiyor.

NEDEN KIŞ LASTİĞİ TAKILIR?

Can ve mal güvenliğinin yanı sıra kış lastikleri sayesinde daha rahat sürüşler gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca karlı havalarda, kar lastiklerine artı olarak kar zinciri takabilirsiniz.

Kış lastiği takarak yol tutuşu konusunda daha başarılı olur, buzlanma gibi bazı meteorolojik olayların beraberinde getirdiği riskleri ve tehlikeyi azaltabilirsiniz. Kış lastikleri, daha iyi performans göstermek, aşırı soğuklarda, düşük sıcaklıklarda ve kar ve/veya buz üzerinde daha etkili olmak için tasarlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN