Bu meslekleri yapan köşeyi dönecek! İsviçre 85 bin işçi alacak: Aylık maaş ise tam 147 bin TL olacak

Bu meslekleri yapan köşeyi dönecek! İsviçre 85 bin işçi alacak: Aylık maaş ise tam 147 bin TL olacak

Yurt dışında iş arayanların fırsat ayağına geldi. İsviçre 85 bin işçi alacak. Üstelik aylık maaş da tam 147 bin TL olacak. İşte, İsviçre işçi alımlarının detayı…

Dünyanın en güçlü ekonomilerinden olan İsviçre, istihdam için yeni bir adım atıyor. Genç nüfus ve işçi sorununu çözmek isteyen ülke 85 bin kişiyi kapsayan istihdam programını başlatıyor.

EN AZ 147 BİN MAAŞ

ABC'nin haberine göre en az maaşın 147 bin TL olduğu program, iş arayanlara çekici fırsatlar sunuyor. İsviçre’de kişi başına düşen milli geliri ile insani gelişmişlik endekslerindeki yüksek sıralaması, bu ülkeyi iş arayanlar için oldukça cazip kılıyor.

Ülke özellikle doktor, hemşire, yaşlı bakımı ve hastane görevlileri gibi sağlık sektöründe çalışacak personel arıyor. Fakat, program kapsamında başka meslek gruplarına da yer veriliyor.

isvicre-isci-alimi-1.jpg

İSVİÇRE’DE ÇALIŞMA İMKANLARI NASIL?

İş arayanlar, bu çalışma fırsatını değerlendirmek için farklı iş bulma kurumlarına başvuruda bulunabilirler. DynaJobs ya da Adecco gibi kurumlar, iş arayanlara bu konuda fırsat sunuyor. İsviçre’de şuan saatlik çalışma ücreti 23 İsviçre Frangı, aylık asgari ücret de 4.160 İsviçre Frangı, Bu da saatlik 815 TL, aylık ise 147 bin TL’nin üzerinde bir kazancı işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN