Bu sene kabus bitmiyor! Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla’da kırmızı alarm: Büyük yıkıma neden oluyor

Bu sene kabus bitmiyor! Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla’da kırmızı alarm: Büyük yıkıma neden oluyor

Bu sene kabuslar bitmek bilmiyor. Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla’da kırmızı alarm. O tehlike yeniden ortaya çıktı. Eğer önlem alınmazsa büyük bir yıkım yaşanacak…

Ege bölgesi için kritik uyarı geldi. Özellikle palmiye ağaçlarına büyük zarar veren ve çeşitli ağaçların kurumasına yol açan kırmızı palmiye böceğini kontrol etmek amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlükleri tarafından çalışma başlatıldı.

Söz konusu böceklerin popülasyon yoğunluğu ile zarar derecesi, il genelinde belirlenmiş olan istasyonlar tarafından takip ediliyor. Aynı zamanda, Bitkisel Üretim Şubesi personelince teknik talimatlar ışığında düzenli olarak tuzak sayımları yapılarak, feromon değişimleri yapılmakta ve zarar gören ağaçlar tespit edilerek mücadele aralıksız olarak sürdürülüyor.

kirmizi-kabus-1.jpg

EVLERDE CİDDİ HASARA NEDEN OLUYOR

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, özellikle Söke’de hurma ağaçları başta olacak şekilde palmiye ağaçlarında büyük yıkıma yol açan bu böceğin mücadelesine devam edildiği aktarıldı.

Aynı zamanda, kırmızı palmiye böceklerinin evlere girerek tahta kapıları kemirdiği ve ciddi hasara neden açtığı da biliniyor. Bu durumlar dikkate alındığında, ilgili bölgelerde halkın dikkatli olması ve yetkililerin talimatlarına uymasının büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN