Burası Amerika değil Türkiye! O ilimizde yılan istilasının ardından şimdi de et yiyen dev çekirge dehşeti: İstila başladı!

Burası Amerika değil Türkiye! O ilimizde yılan istilasının ardından şimdi de et yiyen dev çekirge dehşeti: İstila başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte yabani hayvanlar topraktan akın akın çıkmaya başladı. Özellikle son dönemde yılan vakaları peş peşe gelirken o ilimizden gelen görüntüler herkesi şoke etti. Burası Afrika ve Amerika değil Türkiye! O ilimizde yılan istilasının ardından şimdi de et yiyen dev çekirge dehşeti başladı. Uzmanlar acil durum ilan etti. İstila başladı!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok yabani hayvan yuvalarından çıkmaya başladı. Son dönemde yılan vakaları sıklıkla görülürken gelen son görüntüler herkesi korkuttu. Burası Afrika, Amerika değil Türkiye! O ilimizde yılan istilasının ardından şimdi de et yiyen dev çekirge dehşeti. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. O ilimizde istila başladı, herkes kaçacak yer arıyor.

dffddf-80.jpg

Son dönemde yılan haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken gelen son görüntüler herkesi korkuttu. Burası Amerika değil Batman! Dev çekirgeleri görünce ağzınız açık kalacak.

BURASI AMERİKA DEĞİL TÜRKİYE

Batman'ın Gercüş ilçesinden gelen görüntüler tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. İlçede çiftçilik yapan Edip Turgut, otomobilinin üzerinde yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda etçil çekirge buldu. Gelen görüntüler sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Metin Kaplan, "Ekinlerin biçilmesiyle yiyecek sıkıntısı çeken çekirgeler yerleşim yerlerine geliyor. Bu, özellikle geceleri avlanan etçil çekirge" ifadelerini kullandı.

fdffd-12.jpg

TAM 25 SANTİM BOYUNDULAR! ET YİYEN ÇEKİRGELER İSTİLAYA GEÇTİ

Uzmanlar ise bu çekirgelerin tarımsal açıdan zararlı haşerelerle beslenen "saga ephippigera" türü olduğunu ve korunması gerektiğini belirtti. Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bilimi Ekoloji ve Çevre Biyolojisi Ana Bilim Başkanı Doç. Dr. Tamer Kayış, Nemrut Dağı yakınlarında ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin kırsal kesimlerinde görülen 25 santimetre uzunluğundaki etçil çekirgenin tarımsal alanlara fayda sağladığını ifade etti.

gfgfgf-2023-07-21t001704-162.jpg

O İLİMİZDE İSTİLA BAŞLADI!

Kayış, Adıyaman Üniversitesi ekibi olarak gerek arazi gerekse kampüs alanında bu tür çekirgelerin korunmasına özen gösterdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Yaklaşık 25 santimetre büyüklüğünde olduğu için bu çekirge çok hızlı hareket edemiyor, bu nedenle kolaylıkla insanlar tarafından öldürülebiliyor. Bölgemizde özellikle Nemrut Dağı yakınlarında yaygın. Tam turizm sezonunda bu bölgede çok görülmesi aslında çekirge açısından dezavantaj oluşturmakta, bu çekirgelerin mutlaka korunması ve insanlar tarafından öldürülmemesi gerekiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN