Burası Amerika'da İtalya'da değil Türkiye'de! Kimse bilmiyor, turistler duymasın

Bu güzelliği görenlerin nutku tutuluyor! Burası Amerika’da, İtalya’da değil Türkiye’de! Yerlileri bile bilmiyor burayı! Güzelliğiyle baş döndüren bu yeri kimse bilmiyor, aman turistler duymasın!

Bu koyu gören kendini İtalya'da sanıyor ama Mersin’in Gülnar ilçesi sınırları içinde Mersin'in keşfedilmeyi bekleyen turistik değerlerinden biri olan Gezende Kanyonu, berrak suları ve etkileyici manzarasıyla dikkat çekiyor.

gezende-kanyonu-2.jpeg

Ermenek Çayı üzerinde konumlanan kanyon, şu anda trekking ayakkabılarıyla ulaşılabilen orta zorluktaki bir yürüyüşle keşfedilebiliyor.

gezende-kanyonu.jpeg

Mersin'in doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için ideal bir destinasyon olan Gezende Kanyonu, şimdilik belirgin bir yürüyüş yolu olmasa da trekking tutkunları için eşsiz bir deneyim sunuyor.

Yakın gelecekte yapılması planlanan yürüyüş yolları ile kanyonun daha geniş kitlelere açılması bekleniyor.

gezende-kanyonu-2-001.jpeg

Gezende Kanyonu'na Gülnar ilçesinden Gezende Barajı istikametinden girilerek ulaşmak mümkün. Kanyon, Yer Köprü Şelalesi'ne kadar devam ediyor. ​​​​​​​

Doğa severleri cezbetmekle kalmayıp, içindeki küçük göletler ve şekilli, sarp kayalar ile de görsel bir şölen sunuyor.

gezende-kanyonu.jpeg​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN