Büyükşehir belediyesi, toplu taşıma ücretlerine yüzde 90 zam yaptı! Yeni tarifenin başlayacağı tarih belli oldu

Büyükşehir belediyesi, toplu taşıma ücretlerine yüzde 90 zam yaptı! Yeni tarifenin başlayacağı tarih belli oldu

Yüksek enflasyon, döviz kuru ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesi nedeniyle birçok ilde toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Son olarak bir büyükşehir belediyesi daha toplu taşıma biletlerine yüzde 90 zam yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Konya Büyükşehir Belediyesi, maliyetlerin ve benzine yapılan zamların artışıyla birlikte toplu ulaşım ücretlerine yüzde 90'a yakın zam yaptı.

KONYA TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ NE KADAR?

Öğrenci biletleri 2.50 TL'den 4 TL'ye, tam bilet ücretleri ise 4.50 TL'den 8.50 TL'ye yükseldi. Yeni tarife 3 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak 2023 tarihinde de toplu ulaşımda zam yapmış ve öğrenci biletlerini 2.50 TL'den, tam biletleri ise 4.50 TL'den satışa sunmuştu.

KONYA MİNİBÜS ÜCRETİ NE KADAR?

Ayrıca, Konya'da dolmuşla yapılan toplu ulaşım ücretlerine de zam geldi. Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici ise, yüksek dolar kuru ve diğer maliyet artışlarının toplu ulaşıma yansımasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ancak zam oranının çok yüksek olduğunu ve dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakacağını vurguladı. Ekici, iktidarın ekonomi yönetimini eleştirerek zam oranının makul seviyeye çekilmesi gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN