Büyükşehirden çiftçilere akaryakıt desteği! Tarım il Müdürü "hayırlı olsun” diyerek müjdeyi duyurdu

Büyükşehirden çiftçilere akaryakıt desteği! Tarım il Müdürü "hayırlı olsun” diyerek müjdeyi duyurdu

Çiftçilerin zor zamanında büyükşehir belediyesi destek oluyor! Çiftçilere akaryakıt desteği geliyor! Tarım İl Müdürü "hayırlı olsun" diyerek müjdeyi verdi...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), yaklaşık 60 bin üreticiye sağladığı yüzde 6 indirimli akaryakıt desteğini genişleterek Türkiye Petrolleri (TP) iş birliğiyle çiftçi kart uygulamasını geliştirdi.

ÇİFTÇİLERE AKARYAKIT İNDİRİM DESTEĞİ

20231114aw076412-0.jpg

GBB'nin Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı Çiftçi Kart Mobil Uygulamasını kullanan yaklaşık 40 bin çiftçi, TÜRKVET’e kayıtlı 18 bin hayvan işletmecisi ve AKS’ye kayıtlı bine yakın arıcılık işletmesine yüzde 6 indirimli akaryakıt desteği sağlayacak.

Geçen yıl başlatılan çiftçi kart uygulamasının başarılı sonuçlar elde etmesinin ardından GBB ve TP arasında imzalanan protokolle mazot desteğinin yanı sıra yakıtta yüzde 6’lık indirim sağlanacak. Bu protokol, çiftçilere ekonomik açıdan avantaj sağlamanın yanı sıra tarımsal üretimi desteklemeyi amaçlıyor.

"HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

20231114aw076412-2.jpg

GBB Başkanı Fatma Şahin, bu iş birliğinin önemine vurgu yaparak, "Bu çok önemli neye kıymet verdiğimizi gösteriyor. Burada bir takım çalışması var. Yazılımcımız da üretimcimiz de kendimiziz. Ortaklık önemli, yol arkadaşlığı önemli, memnuniyet de önemli. Doğru iş yapınca sayı 40 bine çıktı. Bu çok hayati bir durum. Kayıtlı sistemde yüzde 6 ile bunun daha da çoğalacağını düşünüyorum. Maliyetler düşüyor, kar marjı artıyor. Bu çiftçinin cebinin, toprağın rahatlaması demek. Bu sofranın bereketlenmesi demek. Bizi UNESCO’ya götüren döngüsel sistemin başlangıcı demek. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Sezer Cihan ise, belediyenin yaptığı yatırımların olumlu etkileşimler yarattığını belirterek, "Geçen sene ve bu sene ile birlikte yaklaşık 200 milyon TL’den bahsediyoruz. İnşallah bu can suyu olur, bereketli olur ve çiftçilerimizin bu şekilde bereketli hasılatları olur. Çiftçilerimizle daha büyük projeleri hayata geçiririz" şeklinde konuştu.

Protokol törenine katılan Gaziantep İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan ise, "Bu çiftçi kartla birlikte tarım kredi marketleri de dahil olmak üzere birçok indirimden faydalanıyoruz. Sadece geçen sene 4 milyon 400 litreye yakın bir akaryakıt verildi. Çiftçilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

30 BİN ÇİFTÇİYE 4 BİN METREKÜP YAKIT SAĞLANDI

Türkiye Petrolleri Ticari Yakıtlar Grup Müdürü Delil Suna, birliktelikten memnuniyet duyduklarını belirterek, geçen yılki başarılı uygulamanın bu yıl da sorunsuz devam edeceğini söyledi. TP Çukurova Müdürü Müslüm Erçetin ise, ÇKS uygulamasının Türkiye genelinde ilk defa Gaziantep'te hayata geçirildiğini ve projenin 30 bini aşkın çiftçiye 4 bin metreküp yakıt dağıtılarak başarıyla sonuçlandığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN