Büyükşehirlerde yaşayanlara Meteoroloji'den kötü haber! O saatten sonra afet geliyor

Büyükşehirlerde yaşayanlara Meteoroloji'den kötü haber! O saatten sonra afet geliyor

Son dakika haberi... Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı ile birlikte yerini soğuk hava dalgasına bırakıyor. Şanlıurfa ve çevre illerde yaşanan sel felaketinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir uyarı daha geldi. Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. O saatten sonra sel felaketi geliyor! Sakın o tarihlerde dışarı çıkmayın.

Mart ayında beklenen yağışlar bir türlü yurda gelmemiş ve vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu gündeme taşımıştı. Nisan ayı ile birlikte hava sıcaklıkları 3-4 derece birden yükselirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Bahar havasına sakın aldanmayın. 60 ile sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. O saatten sonra afet geliyor! O tarihte sel büyükşehirleri vuracak. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

SON DAKİKA: O İLLERE SARI VE KIRMIZI KODLU FIRTINA UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü o illere sarı ve kırmızı kodlu fırtına uyarısında bulundu. Yapılan duyuruda, Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu rüzgar uyarısı yapıldı.

Afyonkarahisar, Burdur, Giresun, Isparta, Kayseri, Konya, Ordu, Niğde, Rize, Trabzon ve Karaman için turuncu kodlu rüzgar uyarısı verildi.

ghhghghg-29.jpg

Aydın ve İzmir'de sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış ve sarı kodlu rüzgar uyarısı verilirken, Balıkesir'de sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı, Bursa ve Manisa ise sarı kodlu rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

Adıyaman'da sarı kodlu toz aşınımı ve rüzgar uyarısı, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'te sarı kodlu toz aşınımı uyarısı, Edirne, Tekirdağ ve Yalova'da sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in yağmurlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

hghghghg-37.jpg

Ülkenin genelinde etkili olacak yağışların, özelikle Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bugün İç Ege, İç Anadolu Bölgesi, Batı ve Orta Akdeniz ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli yer yer fırtına, Burdur, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerinde hamleli tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbullu vatandaşları uyardı. Yağışların geldiğini duyuran Ökten, "Marmara bölgesi yağışla çevrili. 10 gün boyunca batı bölgelerde hava bir açık bir yağışlı olacak. Londra havası gibi." uyarısında bulundu.

b2.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

4 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h1.png

5 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.png

6 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.png

7 NİSAN 2023 CUMA GÜNÜ

h4.png

8 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN