TÜİK'ten 'görevden alma' cevabı: Kültür Bakanlığında ihtiyaç vardı

TÜİK'ten 'görevden alma' cevabı: Kültür Bakanlığında ihtiyaç vardı

Üçüncü çeyrek büyüme oranının beklentilerin altında kalmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ulusal Hesaplar Daire Başkanı Cihat Erce İşbaşar'ın görevden alındığı iddia edilmişti. İddialara açıklık getiren TÜİK, istatistik üretici daireleri arasında rotasyon yapıldığını, İşbaşar'ın Uluslararası Ticaret İstatistikleri Dairesi Başkanlığına getirildiğini duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ulusal Hesaplar Daire Başkanı Cihat Erce İşbaşar'ın, kötü gelen büyüme verisinin ardından görevden alındığı iddialarını yalanladı.

Bloomberg'ten Beril Akman, beklenenden kötü gelen üçüncü çeyrek büyüme verisinin ardından Ulusal Hesaplar Daire Başkanı İşbaşar'ın, geçen ay görevinden alınarak başka bir pozisyona atandığını söylemişti.

GÖREVDEN ALINMA DEĞİL ROTASYON

İddiaları yalanlayan TÜİK, açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Dönemsel olarak kurum içerisinde rotasyon ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda kurumun istatistik üretici daireleri arası rotasyon gerçekleşmiştir. Bu kapsamda, milli gelir hesabını yapan Ulusal Hesaplar Dairesi'nin Başkanı, turizm gelir revizyonu gibi çok önemli çalışmaların yapıldığı Uluslararası Ticaret İstatistikleri Dairesi Başkanlığı'na getirilmiştir."

'OLUMSUZ ALGI OLUŞTURMA ÇABASI VAR'

Açıklamada İşbaşar'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda geçmiş dönemlerde çalışmış olması ve kendisine diğer dairede daha fazla ihtiyaç bulunması nedeniyle görev değişikliğin yapıldığı ifade edilirken devamında şunlar söylendi:

"İddia edildiği gibi bir görevden alma veya büyüme rakamlarından kaynaklı bir görev değişikliği söz konusu değildir. Köklü bir kurum olan TÜİK'teki yönetimsel tasarruflar üzerinden, iftira ve yalanlar ile kamuoyunda olumsuz algı oluşturma çabaları hakkında yasal yollar da dahil olmak üzere gereken işlemler yapılacaktır"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN