Çamaşır makinesine 1 kaşık koyun elektrik faturası 100 lira birden düşsün

Çamaşır makinesine 1 kaşık koyun elektrik faturası 100 lira  birden düşsün

Eğer kalabalık bir evde yaşıyorsanız ve sürekli çamaşır yıkama ihtiyacı duyuyorsanız, çamaşır makinesinin sürekli çalışmasından dolayı elektrik faturalarınızın yüksek gelmesi sizi endişelendiriyor olabilir. Ancak, bu önerilerle tasarruf sağlayabilirsiniz…

Çamaşır makinelerinin elektrik tüketiminin büyük bir kısmı, makinenin suyu ısıtmak için harcadığı enerjiden kaynaklanmaktadır.

ELEKTİRİK FATURASINI DÜŞÜREN YÖNTEM

Beyazlar, çarşaflar ve havlular gibi giysileri 50 ya da 60 derecede yıkarken, çamaşır makineniz büyük miktarda elektrik tüketir ve fatura bedeli hızla artar. Ancak, çamaşır makinenizin içine bir kaşık karbonat eklemek, çamaşırların daha düşük sıcaklıkta daha hızlı ve etkili bir şekilde temizlenmesini sağlayabilir ve faturada 50-100 TL tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Elektrik faturasını düşürmek için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

1. Çamaşırları azar azar yıkamayın, yani makineyi 3 kez çalıştırmak yerine renklere göre biriktirerek tek seferde yıkama yapın.
2. Uzun programlar kullanırken çok yüksek sıcaklıklar tercih etmeyin, çünkü bu programlar daha fazla su tüketir ve dolayısıyla daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar.
3. Çamaşır makinenizi çok yüksek sıkma ayarıyla kullanmayın, çünkü bu hem makinenin ömrünü kısaltır hem de daha fazla elektrik tüketimi sağlar. 600 devir sıkma idealdir.
4. Yeni bir çamaşır makinesi almayı düşünüyorsanız, mutlaka enerji tasarruflu modelleri tercih edin.

Daha yüksek sıcaklık daha iyi temizlik anlamına gelmez. Günlük giysiler için 30 derece ideal yıkama sıcaklığıdır. Eğer bulaşıcı bir hastalık veya başka bir sorun yoksa, çok yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duymazsınız.

Yukarıdaki önerileri uygulayarak çamaşır makinesi kullanımında tasarruf sağlayabilir ve elektrik faturalarınızı düşürebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN