Cami motifi yerde olmaz diyerek kırıp denize attı: İBB suç duyurusunda bulunacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarayburnu'ndaki parka yerleştirilen rögar kapağı üzerinde cami motifi olması nedeniyle, taşla kırarak denize atan vatandaş hakkında suç duyurusunda bulunacak. Ayrıca, İstanbul’daki tüm rögar kapaklarında 1994’den beri cami motifli İBB logosunun bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sarayburnu'ndaki parka yerleştirdiği ve tarihi eserlerin yer aldığı metal levhalar daha önce bir vatandaş tarafından spreyle boyanmıştı. Bu kez bir vatandaşın, üzerinde cami motifi olduğu gerekçesiyle rögar kapaklarını taşla kırarak denize attığı görüntüler ortaya çıktı.

Ahsen Tv'nin haberine göre, rögar kapaklarını kırıp denize atan vatandaşın açıklaması ise şu şekilde:

"Ben camiyi Allah için söktüm, kendim için söktüm. Kur-an'ı Kerim'e nasıl sahip çıkıyorsak camilere sahip çıkmaya çalışacağız. Gerekirse canımızı vereceğiz. Bu ülke müslüman ülkesi bu ülkede kimse yere cami dikemez."

İBB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

İBB, logoyu taşla kırıp denize atan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Öte yandan, İstanbul’daki tüm rögar kapaklarında 1994’den beri cami motifli İBB logosunun bulunduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN