Can Candan'dan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne iki ayrı dava

Can Candan'dan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne iki ayrı dava

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin oluruyla kurumla ilişkisi ikinci kez kesilen sinemacı ve belgesel yapımcısı Can Candan, Rektörlüğe iki ayrı dava açtı.

Mahkeme kararına rağmen ikinci kez Boğaziçi Üniversitesi tarafından okulla ilişiği kesilen akademisyen Can Candan, haksız disiplin cezaları ve görev süresinin uzatılmaması nedeniyle Naci İnci’nin başında bulunduğu Rektörlüğe iki ayrı dava açtı.

Akademisyen Candan, sosyal medya hesabından, açtığı davalara ilişkin avukatı Fırat Kuyurtar’ın görüşünü paylaştı.

“Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 8 Ağustos tarihli kararı ile tıpkı geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de Can Candan'ın görev süresinin uzatılmamasına karar vermiştir” diyen Av. Kuyurtar, kararın, Candan’ın aldığı disiplin cezaları başta olmak üzere, artık ‘kendisine ihtiyaç olmadığı’ ve Candan’ın ‘üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediği’ gibi gerekçelere dayandığını belirtti.

Aynı gerekçeyle göreve son verme işlemi iptal edilmişti

Kuyurtar, bu gerekçelerin daha önceki göreve son verme işlemi ile hemen hemen aynı olduğunun ve anılan gerekçelerle göreve son verme işleminin İstanbul Bölge idare Mahkemesi tarafından haksız bulunduğunun altını çizerek, söz konusu işlemin İstanbul 2.İdare Mahkemesi tarafından da iptal edildiğini hatırlattı.

“Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Can Candan lehine mahkeme kararlarını uygulamamak için yeni arayışlar içine girmiştir. Disiplin cezası da bu göreve son verme işlemine dayanak olması için verilmiştir” ifadelerini kullanan Kuyurtar, “Gerek haksız disiplin cezasının iptali gerekse görev süresinin uzatılmaması kararının iptali için İstanbul İdare Mahkemeleri nezdinde dava süreçleri başlatılmıştır” bilgisini paylaşarak açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Can Candan'ın, Boğaziçi Üniversitesi'nin, öğretim elemanlarının ve öğrencilerin maddi ve manevi haklarını açıkça gasp eden, kamu zararı oluşturma pahasına gerçekleştirilen hukuksuz işlemlere karşı bundan gerekli hukuki mücadele verilmeye devam edecektir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN