Çanakkale'yi tehdit eden termik santral için ÇED yarın: 'Büyümesini değil kapatılmasını istiyoruz'

Çanakkale'yi tehdit eden termik santral için ÇED yarın: 'Büyümesini değil kapatılmasını istiyoruz'

Çanakkale Çan'da Çan 2 Termik Santrali’nin atık sahasının 3 kat büyütülmek istenmesine tepkiler sürüyor. Yarın gerçekleşecek ÇED toplantısı öncesi çağrı yapan Çan Çevre Derneği Avukatı Ümran Aydın, "Termik santrallerin daha fazla büyümesini değil kapatılmasını istiyoruz" dedi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan Çan 2 Termik Santrali’nin atık sahası 3 kat daha genişletilmek isteniyor. Köylüler ise termik santrale karşı çıkmaya devam ediyor. Yarın ise Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı yapılacak. ÇED öncesi çağrı yapan Çan Çevre Derneği Avukatı Ümran Aydın, Çan'ın iki termik santralin arasında temiz hava mücadelesi verdiğini belirterek, "Türkiye, Paris İklim Konferansı'nda 2030 yılında santrallerden çıkış sözü verdiği halde santral sahasını genişletmek istiyor. Sahanın 3 katı büyüklüğünde ve Çanakkale'nin en verimli ovası olan Bahadırlı Ovası'nda sahayı büyütmek istemiyor. Biz ülkemizde temiz hava istiyoruz. Termik santrallerin daha fazla büyümesini değil kapatılmasını istiyoruz. Burada termik santrallerin çalıştırılması için devlet çok büyük teşvikler veriyor" dedi.

'TERMİK SANTRALLERE HAYIR'

Santrallerin sebzeleri kuruttuğuna dikkat çeken Aydın, "Bunlara verilecek herhangi bir teşvikten ziyade çiftçimize, köylümüze inşaat yerine; beton ve kömüre gömülecek para yerine fabrikalara verilecek teşvikler yerine fabrikalarımıza verilecek en ufak teşviklerle ilçemiz kalkınmaya hazır" ifadelerini kullandı. Aydın, son olarak "Biz temiz hava hakkımızı istiyoruz. Bu nedenle termik santrallere hayır diyoruz" çağrısında bulundu.

'KAPASİTE ARTIŞI İPTAL EDİLMELİ'

İklim Adaleti Koalisyonu da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaparak tepki gösterdi:

"Odaş Çan 2 Termik Santrali’nin atık sahası 3 kat daha büyütülmek isteniyor. Yarın yapılacak ÇED toplantısı öncesi çağrımızdır: Çanakkale’nin verimli tarım arazilerini, havasını daha da kötü hale getirecek bu kapasite artışı iptal edilmeli, tüm termik santraller kapatılmalıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN