Canan Hoca yine haklı çıktı! Tavsiye etti kimse inanmadı, şimdi herkes bu yöntemi uygulamaya çıktı! İşte balığın en sağlıklı hal

Canan Hoca yine haklı çıktı! Tavsiye etti kimse inanmadı, şimdi herkes bu yöntemi uygulamaya çıktı! İşte balığın en sağlıklı hal

Canan Karatay verdiği tavsiyelerle gündemde yer almaya devam ediyor. Balığın en sağlıklı hali diyerek o yöntemi öneren Canan Karatay ile dalga geçenler şimdi o yöntemi uygulamaya çıktı. Levrek, çipura, palamut, mercan, kalkan ve kılıç gibi değerli balıkların en doğru pişirme şekli olarak o yöntemi tavsiye eden Canan Karatay yine haklı çıktı. İşte balığın en doğru pişirme şekli…

Besin zincirinde en faydalı gıda türleri arasında yer alan balığın haftada en az 2 gün tüketilmesi tavsiye ediliyor. Sofralarında balığa yer verecek olan kişilere de tavsiyelerde bulunan Canan Karatay levrek, çipura, palamut, mercan, kalkan, kılıç gibi faydalı balıkların ızgarada pişirilmesi gerektiğini ısrarla vurguladı. Birçok kişi sen nereden bileceksin derken şimdilerde herkes ızgara yöntemini tercih ediyor. Kısık ateşte pişirilmesi gereken bu balıkların daha sağlıklı bir şekilde sofralarda yer alması gerektiğinin altını çizen Karatay yağda kızartma tekniğini de kesinlikle önermiyor. İşte balığın en doğru pişirme şekli…

DOĞRU BALIK NASIL PİŞİRİLİR?

Haftada en az 2 kez tüketilmesi gereken ürünler arasında yer alan balığın kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini belirten Canan Karatay, mangal kullanılacaksa köze tuz eklenmesi gerektiğini belirtti. Izgara yaparken çatlama olmaması için balığın sırt kısmının ızgaraya dizilmesi gerektiğini aktaran Karatay, ızgaranın mutlaka önceden ısıtılmış olması gerektiğini vurgulayarak balığın dış kısmına da zeytinyağı sürmeyi ihmal etmeyin uyarısında bulundu.

balik-bugulama.jpg

Balığın kızgın yağda kızartma yapılmaması gerektiğini belirten Karatay, balığın sos veya una bulunarak yağda kızartma yöntemini sağlıklı olmadığına değindi. Canan Karatay, kızartma tüketmeyi tercih edenlerin ise kısık ateşte tereyağı veya zeytinyağı ile pişirilen balığı tercih etmesi gerektiğini vurguladı.

balik-pisirmek.jpg

Balığın mevsimine göre ızgara, fırın ya da buğulama olarak pişirilebileceğini belirten Karatay bol salata, soğan, roka ile birlikte sağlıklı bir öğün oluşturulabileceğini aktardım. Balık yedikten sonra yarım avuç içi kadar tahin helvası tüketilebileceğini vurgulayan Karatay, balığın kapağı kapalı bir şekilde tencerede pişirilebileceğini de aktardı. Fırında pişirmeyi tercih edenler ise üzerine zeytinyağı veya tereyağı sürmeyi tercih edebilir.

balik-kokusu-cikarma.jpg

BALIK KOKUSU NASIL ÇIKAR?

Balık kokusu zaman zaman herkesi rahatsız etmektedir. Geçmişten günümüze gelen yöntemler arasında Balık kokusunu getirecek en etkili yöntem limon kabukları olmaktadır. Balık kokusunu çıkartmak için limon kabuklarını kısık ateşte 4-5 dakika kadar yaktıktan sonra ocağın üzerinde bir parça tarçın kabuğu yakarak mutfağın uygun bir köşesinde bekletebilirsiniz. Bunun yanı sıra tencere ve tavalarda oluşan balık kokusunu geçirmek için de limonlu olduğunuz tencerenizi kısık ateşte kaynatmayı deneyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN