Canan Kaftancıoğlu için zorla getirme kararı

Canan Kaftancıoğlu için zorla getirme kararı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafının izinsiz çekilmesi ile ilgili 'suç işlemeye tahrik' ile 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından hakkında dava açılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kaftancıoğlu katılmadı.

Müşteki Altun'un avukatı Sezgin Tunç, sanık Kaftancıoğlu hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirterek "Katılma talebinde bulunuyoruz. Sanığın dosya içerisindeki beyanları ve delillere göre suçu işlediği sabittir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

"BİR SONRAKİ CELSEDE HAZIR OLACAK"

Tunç, bu konu ile alakalı İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında da 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan dava açıldığını, dosyanın derdest olduğunu belirterek, her iki dava dosyasının birleştirilmesini talep etti.

Kaftancıoğlu'nun avukatı Lahika Karaduman ise müvekkilinin görevi nedeniyle mazeretli olduğunu belirterek, bir sonraki celse duruşmada hazır edeceklerini söyledi.

ALTUN'UN AVUKATI TALEP ETTİ

Yeniden söz alan Fahrettin Altun'un avukatı Tunç, sanık Kaftancıoğlu'nun davadan haberdar olduğunu ifade ederek, hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, müşteki Fahrettin Altun'un suçtan zarar görme ihtimaline karşı davaya katılma talebini kabul etti.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Özçağdaş hakkında İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianame örneğinin istenmesine karar veren mahkeme, her iki dosyanın birleştirilmesi hususunda hakimliğe muvafakat verilip verilmeyeceğinin sorulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme ayrıca Kaftancıoğlu hakkında, davetiyeye rağmen duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN