Canan Karatay anne sütü kadar değerli demişti! O üründe rekolte düştü fiyat arttı! Herkes gıdım gıdım alacak

Canan Karatay anne sütü kadar değerli demişti! O üründe rekolte düştü fiyat arttı! Herkes gıdım gıdım alacak

Canan Karatay’ın olmazsa olmaz listelerinde yer alan o üründen kötü haber geldi. Hava sıcaklıklarının beklenenden yüksek seyretmesi o üründe rekolte düşüşüne neden oldu. Canan Karatay'ın yatırım tavsiyesi olarak gördüğü o üründe beklenen verim gelmedi fiyatlarda yükselişe geçti. Artık herkes gıdım gıdım olacak. İşte tüm detaylar…

Eskişehir'de hava sıcaklıklarından kaynaklı zeytin röportajında düşüş yaşadığını belirten üretici Erdem Öztürk, 600 ağaçtan yalnızca 2 ton ürün çıktığını aktardı. Birçok şehirde olduğu gibi eski şehirde de hava sıcaklıkları nedeniyle üreticinin endişeli hasat süreci devam ediyor. Canan Karatay'ın anne sütü kadar değerli olduğunu söylediği yatırım aracı zeytin ağaçlarında beklenen rekolte gelmedi. Zeytinyağı, zeytin fiyatlarındaki artış vatandaşın cebine yansırken markete giden de gıdım gıdım almaya başladı. İşte tüm detaylar…

BEKLENEN REKOLTE GELMEDİ

Eskişehir'de hava sıcaklıklarından kaynaklı zeytin röportajında düşüş yaşanırken üretici Erdem Öztürk 600 adet ağaçtan yalnızca 2 ton ürün alınabildiğini aktardı. Sarıcakaya ilçesine bağlı Laçin Mahallesi'nde zeytin hasadı gerçekleştiren Öztürk, rekolte düşüklüğü nedeniyle sadece siyah zeytinin sele olarak piyasaya sürüldüğünü aktardı. Şimdiye kadarki en kötü sezon olduğunu dile getiren Öztürk, yalnızca 2 ton ürün alındığını belirtti.

zeytin.jpg

Yaşanan düşüş market, pazar fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Kahvaltı sofralarından eksik olmayan zeytin fiyatı artış gösterirken vatandaş da almakta zorluk çekiyor. Gittiğimiz günlerde zeytinyağı fiyatlarına yapılan zamlarda rekorda düşüklüğünden kaynaklı olarak görülmektedir. Zeytin fiyatının büyüklüğüne göre değiştiği belirtilirken fiyat aralığının 80 ila 160 TL arasında değiştiği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN