Canan Karatay'a suç duyurusu! O sözlerinden sonra ortalık karıştı: "Karatay halk sağlığını tehdit ediyor"

Canan Karatay'a suç duyurusu! O sözlerinden sonra ortalık karıştı: "Karatay halk sağlığını tehdit ediyor"

Her sözüyle gündem olan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay hakkında suç duyurusu! O sözleri ortalığı karıştırdı! Halk sağlığını tehdit ettiği öne sürüldü...

Rahim ağzı kanseri, Türkiye'de kadınlar arasında en sık rastlanan kanser türlerinden biri olarak öne çıkarken, bu hastalığın önlenmesinde etkili bir yöntem olarak bilinen HPV aşısına Prof. Dr. Canan Karatay'dan tepki geldi. Karatay, HPV aşısını eleştirerek "Bizim zamanımızda yoktu" şeklinde iddiada bulundu. Karatay'ın, "HPV yapılan genç kızlarda felç oluyor" ifadeleri, uzmanlar ve toplum tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

canan-karatay-hakkinda-suc-duyurusu-1.jpg

Karatay'ın bu açıklamalarına tepki gösteren Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, resmi hesabından yaptığı açıklamada, "Her yıl ortalama 300 kadın cinayetinin üstüne yaklaşık 1250 kadın HPV kaynaklı kanserlerden yaşamını yitiriyor. Kadın mücadelesinin en anlamlı kazanımlarından HPV aşısına dair açıklamalarıyla halk sağlığını tehdit eden Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulunduk" şeklinde ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN