Canan Karatay'dan kozmetik ürünlerini attıran yöntem! “Sabah aç” karnına dedi, uygulayan gençlik iksirini buldu

Canan Karatay'dan kozmetik ürünlerini attıran yöntem! “Sabah aç” karnına dedi, uygulayan gençlik iksirini buldu

Doğal tavsiyeleri ile adından sık sık söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, doğanın sihirli iksirini paylaştı. Hem bağırsak hem de cilt dostu olan bu besini ister sabah ister akşam tüketen gençlik sırrını buluyor. İşte Canan Karatay'ın gençlik tavsiyesi…

Doğanın insana sunduğu birçok farklı fayda bulunurken Canan Karatay yeni tavsiyesi ile herkesi meraklandırdı. Toplaması zor tüketmesi faydalı olan bu besini sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Ciltte sihir etkisi yaratan bu besin aynı zamanda kandaki zehiri de yok ediyor. Sabah kavurmasını akşam çorbasını tüketebileceğiniz gibi ertesi gün de etkisini fark edebileceğiniz mucizevi besin artık sofralardan eksik olmayacak. İşte Canan Karatay'ın gençlik tavsiyesi…

ISIRGAN OTU NEDİR?

Tüylü, dikenli ve sert yaprakları ile bilinen ısırgan otu sıklıkla çalı gibi büyümektedir. Yol kenarlarında kendiliğinden biten ısırgan otu orman ve bahçelerde de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Isırgan otunun yaprakları veya kökleri tüketilirken sağlık açısından da birçok faydası bulunduğu biliniyor. Sabahları aç karnına tüketilen ısırgan otu çayı bağırsakları çalıştırırken sindirimi kolaylaştırır.

isirgan-otu-cayi.jpg

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Hem vitamin hem de mineral açısından oldukça zengin olan Isırgan Otu, A, C, K ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra Demir, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi mineraller bakımından da zengindir.

Isırgan otu vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olmaktadır.

C vitamini ve diğer antioksidanlar arasında oldukça etkili olan Isırgan Otu bağışıklık sistemini destekler.

Potasyum içeriği ile kan basıncını düşürür.

Saç ve cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.

ISIRGAN OTU ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı taze ısırgan otu yaprağı (dikenlerini temizleyin ve yıkayın)

1 büyük soğan (soğanı doğrayın)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu

Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)

iisrgan-otu-corbasi.jpg

Yapılışı:

İyice yıkadınız ısırgan otlarının dikenlerini temizleyiniz.

Tencere içerisinde sıvı yağ ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurunuz.

Yerine un ekledikten sonra birkaç dakika daha kavurunuz.

Sebze suyu veya tavuk suyu ekledikten sonra karıştırarak topaklanmamasını sağlayınız.

Isırgan otlarını ekledikten sonra çorbanın kaynamasını bekleyiniz.

Kaynayan çorbanın altını kıstıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar daha pişiriniz.

Ardından tuz ve karabiber ile tatlandırabileceğiniz çorbaya limon suyu da ekleyebilirsiniz.

isirgan-otu-1.jpg

ISIRGAN OTU ÇORBASI FAYDALARI

Demir ve Mineraller Kaynağı:Demir, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi önemli mineraller barındıran ısırgan otu vücut fonksiyonları için gerekli olan bütün besin gruplarını sağlayarak kan basıncını düzenlemektedir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından oldukça zengin olan ısırgan otu bağışıklık sistemini desteklemektedir. Enfeksiyonlara karşı direncin artmasını sağlayan ısırgan otu daha iyi bir koruma sağlamaktadır.

İltihap Karşıtı Etki: Vücutta iltihaplanmayı azaltırken romatizma gibi iltihaplı hastalıkların semptomlarını da hafifletmektedir.

Saç ve Cilt Sağlığı: Antioksidan ve mineral açısından zengin olan ısırgan otu saç ve cilt sağlığını iyileştirirken dökülmeleri azaltıp ciltte oluşan problemlerin de hafifletilmesine katkı sağlamaktadır. Cam gibi bir cilt görünümü elde etmenizi sağlayacak olan ürün yine ısırgan otudur.

Detoks Etkisi: Isırgan otu, vücuttan toksinleri temizlemeye yardımcı olabilir. Bu, sindirim sisteminin sağlığını desteklemeye ve sindirim sorunlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

Kolesterolü Düşürebilir: Isırgan otu tüketiminin kolesterol seviyesini düşürdüğü görülürken kalp sağlığını da olumlu yönde etkilediği belirtiliyor.

Kan Şekeri Kontrolü: Kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olan ısırgan otu diyabet yönetiminde de etkili olmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN