Canan Karatay’ın favori besininde üretim patladı! Tonlarca hasat toplandı

Canan Karatay’ın favori besininde üretim patladı! Tonlarca hasat toplandı

Canan Karatay’ın en sağlıklı besin diye her seferinde belirttiği cevizin hasadı başladı. Ceviz üretiminde ise son yıllara oranla büyük bir artış yaşandı. Özellikle Kırklareli’nde hasatta patlama yaşandı. Hasat sonrasında kilolarca ceviz elde edildi.

Ceviz hasadı tüm yurtta hızla sürüyor. En faydalı besinlerden biri olarak gösterilen ceviz sade olarak tüketilebildiği gibi ‘‘baklava, börek, kek, pasta’’ gibi ürünlerin yapımında da kullanılabiliyor.

img-6832.jpeg

KIRKLARELİ’NDE HASAT BAŞLADI

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre; Kırklareli’nde ceviz bahçelerindeki hasat çalışmaları devam ediyor.

Kırklareli’nin dikim alanları her geçen gün artan ve ekonomik anlamda oldukça önemli bir yere sahip olan ceviz bahçelerinde hasat işlemleri devam ediyor. Vize ilçesine bağlı Okçular köyünde bulunan Erhan Kuşoğlu’na ait arazide yapılan ceviz hasadına, İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve teknik personeli katıldı.

Silkelenerek ağaç dibine dökülen cevizler, kadın çalışanlar tarafından bin bir emekle seri bir şekilde toplandı. Arazi sahibi Kuşoğlu yapılan hasat, ceviz soyma ve kurutma işlemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Mevsimin kurak olmasına rağmen oldukça verimli bir hasat dönemi geçirdiğini hatırlatan Kuşoğlu, ilçenin büyük iç pazar alanlarına yakın olmasının ürün satış sürecini kolaylaştırdığını belirtti.

CANAN KARATAY’IN FAVORİ BESİNİ

Canan Karatay tarafından önerilen besinler arasında ‘‘ceviz’’ ilk sırada yer alıyor. Karatay’a göre ceviz beyne direkt etki eden besinler arasında yer alıyor.

İçerisinde bulunan omega-3 yağ asitleri, protein, lif, vitaminler ve mineraller sayesinde kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar birçok alanda olumlu etkileri vardır. Ayrıca cevizlerin antioksidan özellikleri de bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanser riskini azaltır. Tüm bu faydaları düşünerek, günlük beslenme programınıza cevizleri eklemeniz önerilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN