Candan kardeşler soruşturmasında yeni operasyon: Tutuklu sayısı 35'e çıktı

'Sazan sarmalı' yöntemiyle vatandaşları dolandıran ve güven kazanmak için mağdurlarla yaptıkları görüşmelere, Nihal ve Bahar Candan kardeşleri de çağırdığı iddia edilen örgüt ve üyelerinin yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklanırken 2'si adli kontrol şartıyla 3 şüpheli serbest bırakıldı. Böylelikle operasyondaki tutuklu sayısı 35'e yükseldi.

Gündüz kuşağında yayınlanan bir moda programında isimlerini duyuran Gül Nihal (Çiçek) ile (Alisya) Bahar Candan kardeşler 'suç örgütüne üye olma' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından tutuklandı.

3 yıl önce İstanbul’da "Gümrükten hacizli otomobil getirerek yarı fiyata satıyoruz." yalanıyla birçok kişiyi dolandıran Eren Koç’un liderliğini yaptığı çetenin vatandaşları 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırdığı ve mağdurlarla yaptıkları görüşmelere Candan Kardeşleri de çağırdığı iddia edildi.

candan-kardesler.jpg

Şüphelilerin 50 mağdurdan yaklaşık 100 milyon liralık dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

İLK OPERASYON 2021'DE

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından 2021 yılı Haziran ayında yapılan operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklandı. 2023 yılının Mayıs ayında aynı çeteye yönelik ikinci dalga operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Bir kişi dışında hepsi tutuklandı

Kasım ayı içinde ise çete lideri ile bağlantılı oldukları iddia edilen ve kurban bulmak için düzenlenen toplantılarda tanıtım yaptıkları iddia edilen Sosyal Medya Fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler ve Haci İ.S. adlı şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğünde suçlamaları kabul etmezken çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

YENİ OPERASYONDA 6 KİŞİ DAHA YAKALANDI

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından konuyla ilgili devam eden soruşturmada mağdur ve şüpheli ifadeleri doğrultusunda 6 şüpheli daha belirlendi. Önceki gün sabaha karşı yapılan operasyonda tespit edilen 6 şüpheli daha yakalandı.

8478224.jpg

Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri yapılan şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde bulunan bilgisayar ve cep telefonlarına incelenmek üzere el konuldu.

8478225.jpg

3 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler. Şüphelilerden Berk E. (22), Barış V. (48) ve Ali K. (32) tutuklanırken 2 tutuklu adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

8478229.jpg

Bir tutuklu ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Böylece bugüne kadar dolandırıcılık çetesine yönelik operasyonlarda tutuklanan şüphelilerin sayısı 35'e ulaştı .

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN