Cansız bedeni gölette bulunan Elif Kumal'ın aracında dikkat çeken detaylar: Araç park konumunda, el freni çekili

Cansız bedeni gölette bulunan Elif Kumal'ın aracında dikkat çeken detaylar: Araç park konumunda, el freni çekili

Kapıdağ Yarımadası’ndaki Yukarıyapıcı Göleti’nden 8 gün sonra cansız bedeni çıkarılan Elif Kumal’a ait araçta yapılan incelemede hava yastıkları, araç altındaki hasar, patlak lastikler ve vites–el freni durumu gibi dikkat çekici yeni bulgular tespit edildi.

Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Kapıdağ Yarımadası’ndaki Yukarıyapıcı Göleti’nde bulunan ve kayıp Elif Kumal’a ait olduğu belirlenen araçta yapılan incelemelerde yeni detaylar ortaya çıktı.

Göletten çıkarıldıktan sonra aracın içi basın mensuplarınca görüntülendi. Görüntülerde, sürücü hava yastığının açılmadığı, buna karşılık yan perde hava yastıklarının patlayarak devreye girdiği tespit edildi. Aracın alt bölümünde ciddi düzeyde hasar ve dağılma olduğu görülürken, olayın ilk günlerinde göl kıyısında bulunan alt muhafaza parçasının Elif Kumal’ın aracına ait olduğu kesinlik kazandı.

basliksiz-14.jpg

Öte yandan, araca sonradan takıldığı belirlenen ön tampon koruma aparatına ait gri renkli alt plastik parçaların da arama çalışmalarının başlangıcında göl kenarında bulunduğu, aracın çıkarılmasının ardından yapılan karşılaştırmalar sonucu bu parçaların da aynı araca ait olduğunun belirlendiği öğrenildi.

basliksiz-16.jpg

ARAÇ PARK KONUMUNDA, EL FRENİ ÇEKİLİ

Araç üzerinde yapılan teknik incelemede ön lastiklerin patlak olduğu tespit edildi. Ayrıca vites kolunun park (P) konumunda, el freninin ise çekili olduğu belirlendi. Ancak bu durumun aracın gölete girdiği andaki hali mi olduğu, yoksa çıkarma çalışmaları sırasında mı oluştuğu henüz netleşmedi.

basliksiz-15.jpg

İncelemelerde dikkat çeken bir diğer ayrıntının ise sürücü tarafındaki camın kısmen açık olması olduğu belirtildi.

Elde edilen bulguların olayın nasıl gerçekleştiğine dair bazı soruları gündeme getirdiği ifade edilirken, Elif Kumal’ın kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

basliksiz-13.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN